Čović u Neumu: Za tri dana dobit ćemo pozitivno svjetlo EU na našu aplikaciju

Aktuelno
Čović u Neumu: Za tri dana dobit ćemo pozitivno svjetlo EU na našu aplikaciju
Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović na sinoćnoj tribini u Neumu podsjetio je na sve uspone i padove HDZ-a BiH, kazavši kako se danas stranka transformirala i pozicionirala kao moderna europska stranka. Stranka koja uz sva podmetanja politički život u Bosni i Hercegovini i ravnopravnost sva tri naroda, nastoji organizirati kroz europske vrijednosti što posebno dokaziva zadnih mjeseci kao predvodnica europskog puta Bosne i Hercegovine, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović kazao je na sinoćnoj tribini u Neumu da je sasvim sigurno da ćemo 20. ovog mjeseca imati pozitivno svjetlo na zahtijev za europski put, kao što je sigurno da ćemo iduće godine dobiti kandidatski status za članstvo u Evropkoj uniji.

"Uz mnoga ohrabrivanja ali i negodovanja, dobronamjerni prijatelji su nam rekli kako je upravo ovo jedini put za ostvarivanje jednakopravnosti", kazao je Čović.

Svečanom tribinom u prepunoj dvorani hotela Grand sinoć je u Neumu obilježena 26. godišnjica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice te je održan i Središnji predizborni skup za nadolazeće Lokalne izbore u Bosni i Hercercegovini koji će se održati 2. oktobra.

Visoko stranačko izaslanstvo koje je posjetilo Neum, činili su Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, Mladen Bošković, član Predsjedništva HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Jelka Milićević, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i ministrica financija u Vladi F BiH, Bariša Čolak, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH, te ostali visoki dužnosnici izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj, federalnoj i kantonalnoj razini.

Ne propustite