OO SDP BiH Banovići: Krivi smo jedino ako budemo šutili ili aplaudirali ovakvoj lokalnoj vlasti

Aktuelno
OO SDP BiH Banovići: Krivi smo jedino ako budemo šutili ili aplaudirali ovakvoj lokalnoj vlasti
Potrošivši arsenal političkih fraza, obmana i laži, vladajuća SDA Banovići ovog septembra u kampanji „lansira“ novi slogan: „Zato što u Banovićima nema dinamičnijeg ekonomskog razvoja, investicija, otvaranja novih radnih mjesta, smanjenja stope siromaštva i zaustavljanja iseljavanja mladih iz ove općine, kriva je opozicija.“ ?

Iz OO SDP BiH Banovići izdato je novo saopćenje nakon što se vladajuća SDA Banovići, kako tvrde, služila obmanama i lažima u političkoj kampanji, te „lansira“ novi slogan:

„Zato što u Banovićima nema dinamičnijeg ekonomskog razvoja, investicija, otvaranja novih radnih mjesta, smanjenja stope siromaštva i zaustavljanja iseljavanja mladih iz ove općine, kriva je opozicija.“

"Podsjećamo javnost da u Općini Banovići 26 godina apsolutnu vlast ima SDA i sve što je u ovoj općini loše zasluga je ove političke stranke! I obrnuto naravno! To što posljednjih 26 godina u Banovićima nema dinamičnog ekonomskog razvoja, što nema investicija i otvaranja novih radnih mjesta, što raste stepen siromaštva i što se broj nezaposlenih približava cifri od 6000, rezultat je nepotističke, kriminalizirane i bahate vlasti SDA", saopćeno je iz OO SDP BiH.

Pozvali su sve građane Banovića da slobodno i bez straha vjeruju u ono što u Banovićima vide vlastitim očima, a to je sve bogatija „kasta“ vlastodržaca SDA i sve siromašniji narod.

"To što se jedino u Banovićima radnici proglašavaju lopovima ako se drznu da svoja prava ostvare pred jedino nadležnim državnim institucijama-sudovima, predstavlja moralni i pravni presedan", stoji u saopćenju.

Ne propustite