Gubili ste svijest? Nećete vjerovati šta vam se u tom momentu desilo

Zdrav život
Gubili ste svijest? Nećete vjerovati šta vam se u tom momentu desilo
Nesvjestica ili gubitak svijesti je neprijatno iskustvo za ljude koji se onesvijeste, kao i za one oko njih koji gledaju.

Nesvjestica ili gubitak svijesti je neprijatno iskustvo za ljude koji se onesvijeste, kao i za one oko njih koji gledaju. Jeste li se ikada zapitali šta se dešava u vašem tijelu kada se onesvijestite?

Gubitak svijesti se događa zbog greške u nervnom sistemu koji ne dozvoljava dovoljno kisika u mozak. Kisik dolazi u naš mozak putem krvi, a ako ovaj proces bude prekinut ili usporen zbog nekog razloga osoba gubi svijest.

Iako postoji niz zdravstvenih stanja i razloga zašto se osoba može onesvijestiti, danas ćemo govoriti o vrsti nesvjestica što neko padne na prizor krvi. Ova vrsta nesvjestica se zove vazovagalnom sinkopom, koja se događa zbog nekog neprikladnog neurološkog odgovora. To se manifestuje kroz nagli pad krvnog pritiska, u pratnji bljedilo, mučnina, povraćanje, otežano disanje, nemogućnost da mokri i mnoge druge simptome. Ovaj tip nesvjestica najčešće pogađa mlade ljude i dogodi sekao rezultat povrede ili traume.

Ovo stanje je uzrokovano od strane živca koji pruža kisik do srca, pluća i trbušnih organa. Ali srećom, ovaj živac je odgovoran za brzo resetovanje nakon šoka ili traume.

Ne propustite