Gastal protiv ČIR koalicije

Aktuelno
Gastal protiv ČIR koalicije
Neke stvari se u Turskoj neće nikad promijeniti. One se uvijek iznova vraćaju i to na jedan prilično strašan način, a jedna od tih stvari je i mučenje u zatvorima, kako piše Süddeutsche Zeitung. I sve to dok europski zastupnici hvale strateško partnerstvo turske vlade.

Živahno je prekjučer bilo u centru Sarajeva. Politički živahno. Na nekih dvjestotinjak metara udaljenosti, s obje strane Miljacke, u isto vrijeme odigravala su se dva važna događaja.

Na desnoj obali rijeke u pokušaju, u zgradi državnog Predsjedništva, čelnici vladajuće koalicije Čović, Izetbegović i Radončić stvarali su povijest cestogradnje i najavili da se 2017.  beiha ima pretvoriti u najveće evropsko gradilište.

Istovremeno, na lijevoj strani Miljacke, u federalnom Domu naroda, koalicija SDA, SBB, HDZ raspadala se pred tv kamerama po svim šavovima, a sve zbog kockarskih dugova. Direktna posljedica rasula jeste prekid sjednice i hitri razlaz stranačkih delegata. 

“Odoh ja do baze”, rekao bi Mirza Tanović u Ničijoj zemlji svog prezimenjaka Danisa. 

Od djetinjstva nas stariji uče da nije lijepo lagati druge. Još je gore i bolnije kad čovjek laže samog sebe. Zato ja donekle razmijem posljednje političke poteze trija ČIR ( To su, jasno je,  Čović, Izetbegović, Radončić), jer ČIR u ovo predizborno vrijeme nema baš mnogo toga pametnog za ponuditi.  Zato opet,  po bogtepita  koji put, šarenim lažama sjećanje vlastitih birača svode na nivo zlatne ribice. Znate da ima ona legenda koja niti je kad dokazana, niti je to iko u stanju dokazati, ali u koju se bez obzira na to, dosljedno vjeruje. Ono, da zlatna ribica ima pamćenje od cijele tri sekunde. Nakon toga za nju nastupa novo iskustvo. I tako stalno, dok se boje ne rastope.

Ovom jučerašnjom šarenom lažom o cestogradnji i najvećem gradilištu u Evropi, ČIR bh. građane, u mentalnom smislu, simbolično svodi na nivo zlatne ribice. Ali, znamo i to da zlato nije sve što sja…Kao i da se ribicama u akvarijumu ponekad treba zamijeniti voda.

U više od godinu dana koliko su protraćili u svojoj koaliciji, ČIR i njihove stranke ukupno su izgradili nula kilometara autoputa. Isto toliko su napravili i takozvanih brzih magistrala o kojima u zadnje vrijeme često govori onaj I iz ČIR-a. Al zato su nas uspjeli zadužiti za novih milijardu maraka koje će morati vraćati današnja djeca. Da bi nas do kraja (a zbog tišine javnog mnijenja strah te obuzme) odveli u to dužničko ropstvo, ČIR, njihovi premijeri, ministri, zastupnici, delegati,svi ti strašni stranački soldati, prethodno su morali prihvatiti ultimatum iz MMF-a u kojem se nepokolebljivo zahtijeva što hitnija rasprodaja državne srebrnine. I tako će, jedna za drugom, sve profitabilne firme u BiH uskoro dospjeti u ruke stranaca i ČIR-ovih bjelosvjetskih poslovnih partnera.

A nama, nama će ostati duplo-golo.

Krenulo je sa najvećom ovdašnjom duhanjarom koja zarađuje desetine miliona maraka. Ona je u bescijenje, a vrlo vjerovatno i uz stanovite kriminalne aktivnosti, praktično poklonjena fantomskoj firmi iz Beča koja ukupno zapošljava dva lika koji čak i ne puše, ali zato puši cijela država BiH. Kockarska rasprodaja će završiti sa više milijardi maraka vrijednim telekomima i elektroprivredama.  U međuvremenu, ČIR će prokockati još pedesetak ozbiljnih firmi koje su, eto, preživjele rat, ali će izginuti u miru. I sve to zbog ČIR-a.

Kako ono kažu- Nije majka domovina ČIR karala zato što se kockao, nego zato što se vadio. A što se ČIR više vadi iz kockarskih dugova, svi mi skupa sve dostojanstvenije propadamo.  Zato, dragi ljudi, dame i gospodo što sjedite u svojim dnevnim boravcima i ovo gledate.  Prije nego glasate na predstojećim oktobarskim izborima preventivno uzmite Gastal. Jer Gastal sanira posljedice ČIR-a.

 

Ne propustite