Drama u Zavidovićima: Radnici "Krivaja-Mobela" pokušavaju da spriječe krađu državne imovine (VIDEO)

Aktuelno
Drama u Zavidovićima: Radnici "Krivaja-Mobela" pokušavaju da spriječe krađu državne imovine (VIDEO)
Ovo nije prvi put kako se Krivajini radnici suočavaju sa krađom iz firme koju već mjesecima dobrovoljno čuvaju, iako im ta ista firma duguje 10 mjeseci zarađenih plata.

Ovo nije prvi put kako se Krivajini radnici suočavaju sa krađom iz firme koju već mjesecima dobrovoljno čuvaju, iako im ta ista firma duguje 10 mjeseci zarađenih plata.

Okupili su se ispred firme u velikom broju, pozvali policiju i zaustavili da se počini još jedna krađa u nizu za koju nadleženi, očito nemaju sluha.

 Novi.ba je bio na licu mjesta i zatekao pred ulazom u firmu policiju, zaštitarsku agenciju i radnike kako se prepiru oko izvođenja vozila iz firme. Riječ je o vatrogasnom vozilu i mašini koja ne bi smjela da se izvozi iz kruga firme.

Drama, kako kažu radnici za Novi.ba, traje već satima i niko nije poduzeo nešto da se problem adekvatno riješi.

krivaja-3

Za cijelu situaciju radnici krive, prvo Ortačku grupu, a drugo, zaštitarsku agenciju koja je dopustila da se krade državno vlasništvo iz firme što je, podrazumijeva se, protuzakonito.

Podsjećamo, prije nekoliko mjeseci radnici su fotografijama zabilježili kako Ortačka grupa vrši krađu iz istoimene firme a prije toga je također jedna mašina izvezena. Gdje je završila niko još ne zna...

Iako se trude da cijelu situaciju riješe mirnim putem, radnici su iznervirani ovakvim i sličnim provokacijama koje im Ortačka grupa, ali i zaštitarska agencija svako malo "priređuje"...

Ovaj put radnici se ne daju zavarati, blokirat će firmu sve dok se ne nađe zakonito rješenje

Nakon blokade magistrale, blokade Općine Zavidovići i mnogih drugih protesta, još uvijek se nije našlo rješenje za obespravljene radnike, njih sedam stotina.

Očajni, "gladni" rada za kojeg će pošteno biti plaćeni kako bi prehranili porodice, ovi radnici još uvijek ne odustaju da sačuvaju i ono malo što je ostalo od nekadašnje firme, firme u kojoj su ostavili godine rada i znoja, a koja im duguje plate, zdravstveno i penziono.

Pogledajte šta smo snimili na licu mjesta:

 

 

 

Ne propustite