JAMES COMEY

DIREKTOR FBI UPOZORAVA Pokrijte web kameru, možda vas neko špijunira!

Objavljeno:16.09.2016 - 11:07
A A A Times Arial

Direktor FBI-a James Comey je objasnio da svi službenici vlasti u SAD-u prekrivaju svoje kamere, na što bi se trebali ugledati i ostali građani:

Svako bi trebao pokriti web kameru svog kompjutera kako ne bi došao u opasnost da ih se špijunira, upozorava FBI.
 
Ako web kamere ostavite nepokrivenima, otvarate mogućnost hakerima da "provale" u njih i gledaju sve što radite, tvrde stručnjaci za sigurnost, a piše Independent. Koliko je to važno učiniti pokazala je i fotografija na kojoj je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg prekrio kameru svojeg MacBook Pro računala.

3587759000000578-3653442-a-photo-above-that-he-shared-to-help-celebrate-instagram-s-500-m-m-6-1466556234860
 
S njim se u potpunosti slaže i direktor FBI-a James Comey koji tvrdi da je to jedna od onih "razumnih stvari" koje ljudi mogu napraviti. Comey je objasnio da svi službenici vlasti u SAD-u prekrivaju svoje kamere, na što bi se trebali ugledati i ostali građani:
 
- Postoje razumne stvari koje biste trebali raditi, a ovo je jedna od tih. U svim vladinim uredima vidjet ćete da web kamere na sebi imaju mali poklopac kojima ih možete prekriti. To se radi zato da vas druge osobe, koje za to nemaju ovlasti, ne gledaju što radite. Mislim da je to dobra stvar - rekao je Comey.
 
Iako su web kamere nedvojbeno korisne, one su ujedno i jedna od stvari do kojih hakeri najlakše mogu dobiti pristup. Jednom kad to učine, bez problema mogu gledati i snimati stvari koje su vidokrugu kamere. Te informacije kasnije mogu služiti za ucjenjivanje korisnika ili za hakiranje u druge sigurnosne sisteme.
 
Mediji su mnogo puta objavljivali da na taj način i vlasti pojedinih država, uključujući SAD, špijuniraju vlastite građane.

  
 
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA