Evropa liga: Bruka i sramota Intera, Miličević postigao fantastičan pogodak za Gent

Fudbal
Evropa liga: Bruka i sramota Intera, Miličević postigao fantastičan pogodak za Gent
Kompletirano je prvo kolo Evropa lige utakmicama u tradicionalnom terminu od 21 sat.

Kompletirano je prvo kolo Evropa lige utakmicama u tradicionalnom terminu od 21 sat.

Večeras smo, kao i u onom prvom terminu, vidjeli veliki broj iznenađujučih rezultata, a prvi je svakako poraz Intera na svom terenu. Bruku i sramotu su po ko zna koji put u posljednjim sezonama fudbaler Intera priredili svojim navijačima porazom od Hapoel Beer Sheve, prvaka Izraela koji je tek odnedavno ozbiljan fudbalski klub.

Inter je poražen rezultatom 0:2, a ono što je još gore za navijače Intera, jeste da njihov tim nije ni igrački pokazao ništa, pa je Hapoel sasvim ubjedljivo i zasluženo slavio na Giuseppe Meazzi. Golove za goste su u drugom poluvremenu postigli Miguel Vitor i Maor Buzgalo.

U Portugalu je Braga dočekala prvaka Belgije iz 2015. godine ekipu Genta. Završeno je rezultatom 1:1, a sjajan pogodak je postigao bh. reprezentativac Danijel Miličević iz slobodnog udarca.

Trojica bh. fudbalera su nastupila za Konyaspor u meču sa Shakhtarom. Od prve minute, Riad Bajić, Deni Milošević i Amir Hadžiahmetović su krenuli na Shakhtar, ali su poraženi rezultatom 0:1. Jedini pogodak je postigao Ferreyra.

Southampton je bio siguran na svom terenu protiv Sparte Prag. Završeno je rezultatom 3:0, dva gola je postigao Charlie Austin, a jedan je dodao i Jay Rodriguez u finišu utakmice.

Schalke je na gostovanju kod Nice slavio rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici je djelo Rahmana Babe iz 75. minute. 

Ne propustite