Pupovac: Nećemo podržati vladu u kojoj će biti Zlatko Hasanbegović

Region
Pupovac: Nećemo podržati vladu u kojoj će biti Zlatko Hasanbegović
Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je u razgovoru za N1 mogućnost sudjelovanja predstavnika manjina u stvaranju vladajuće većine, ali je poručio da njegova stranka sigurno neće podržati vladu u kojoj će biti Zlatko Hasanbegović.

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je u razgovoru za N1 mogućnost sudjelovanja predstavnika manjina u stvaranju vladajuće većine, ali je poručio da njegova stranka sigurno neće podržati vladu u kojoj će biti Zlatko Hasanbegović. 

„Zlatko Hasanbegović je antipod (predsjedniku HDZ-a Andreju) Plenkoviću. On je ono po čemu je Hrvatska bila negativno slikana u EU i svijetu. Ono po čemu je ružičasto slikana - to je Plenković. Mi ne možemo podržati nekoga tko će zastupati revizionističke stavove. Sigurno nećemo podržati vladu u kojoj sjedi Hasanbegović“, rekao je Pupovac, gostujući u Temi dana.

Pupovac kaže da Plenković ima dobre pretpostavke da bude dobar premijer jer ima natprosječnu reputaciju u europskim i međunarodnim krugovima što za Hrvatsku nije mala stvar.

„Takvi se plaćaju suhim zlatom. Nama treba nova reafirmacija u EU. Plenković je čovjek koji ne proizvodi konflikte, on okuplja i izabire. To je moj dojam. Plenković će htjeti biti premijer, a to znači voditi vladu u pravom smislu riječi i znati što mu svaki ministar radi. On će biti 'full time prime minister'“, rekao je Pupovac.

Za predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je najavio odlazak s čela stranke, Pupovac je kazao da je s njim imao i polemike, ali da nije od onih koji će sad kad je izgubio, po njemu gaziti ili pljuvati. 

Ne propustite