Detalji o nestanku studentice iz Kraljeva produbili misteriju: 'Željela je da se sakrije, a ne da se ubije'

Region
Detalji o nestanku studentice iz Kraljeva produbili misteriju: 'Željela je da se sakrije, a ne da se ubije'
Vesna Đorić, majka nestale studentice Biljane

Vesna Đorić, majka nestale studentice Biljane, kaže za „Blic“ da je policija nakon što su pregledali snimak sa sigurnosne kamere na kojem se vidi kako Biljana ostavlja dokumenta na kiosku u Kraljevu, konsultovala psihologe kako bi dali svoju procjenu. Vesna kaže da je konzilijum došao do mišljenja, na osnovu njenih pokreta, da ona želi da se sakrije, a ne ubije.

Goran i Vesna Đorić kažu da se Biljana te večeri kada je nestala, vidjela sa drugaricama bivšeg momka. Oni kažu da su nakon nestanka prvo pričali sa tim mladićem, ali da ne sumnjaju da je on povezan sa nestankom, jer je prošao poligrafsko ispitivanje u policiji.

Roditelji kažu da se Biljana dobro slagala sa njima, ali su istakli jedan detalj koji ih je naveo da započnu da je traže po manastirima.

jjwktkqturbxy82zwi4njjlzwi2y2u0m2fhmda4yju0ntjlogizzmezny5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

- Kada smo jednom prilikom otišli da je posetimo u Kosovskoj Mitrovici, gde je studirala na Ekonomskom fakultetu, nismo je zatekli. Posle par sati se vratila sa drugaricom i rekla nam je da je bila u crkvi. Zato smo i počeli da je tražimo po manastirima. Još u aprilu pisali smo Patrijaršiji, Žičkoj i Šumadijskoj eparhiji, ali nikakav odgovor nismo dobili. Niti nas je neko pozvao – kaže otac Goran Đorić.

On kaže, i da su Patrijaršiji u Beogradu dostavili potvrdu da je Biljana i na Interpolovoj potjernici, uz molbu da im odgovore, da li se nalazi kod njih. Odgovor nikada nije stigao, ali je na sajtu SPC, istog dana postavljena vijest o Biljaninom nestanku.

bvtktkqturbxy9imwm2zmrjmjjlmwmzzmrintkzzgy0ywuxzjqyn2u4mi5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

 

- Biljana nije imala zlato na sebi. Sve je skinula i ostavila u Mitrovici, pre nego što je te večeri krenula za Kraljevo. Jedna monahinja mi je kada sam joj to ispričala, rekla da je i ona isto učinila pre nego što se zamonašila – priča majka Vesna.

girktkqturbxy9kmtm0mjczmduzmdk0mji2mgm2mjq4ngiymzq1yzq1ni5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Biljana Đorić (19) iz Mataruške Banje nestala je 2. decembra, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima. Ona je te večeri iz Kosovske Mitrovice do Kraljeva doputovala popodnevnim vozom. Sa željezničke stanice otišla je do Dositejeve ulice. Odatle taksijem do “Zadužbine”, gdje je na šalteru kioska – mjenjačnice ostavila pasoš i mobilni telefon uz riječi “doći će neko ovo da uzme”.

Potom se vratila u taksi i odvezla do raskrsnice Karađorđeve i Ulice Olge Milutinović. Nakon toga joj se izgubio svaki trag.

(Blic.rs)

Ne propustite