Skandalozno: Selim Bešlagić (opet) u misiji rušenja Jasmina Imamovića i SDP-a!

Bosna i Hercegovina
Skandalozno: Selim Bešlagić (opet) u misiji rušenja Jasmina Imamovića i SDP-a!
O tome šta se dogovaralo za stolom koji dijele Bešlagić i Hadžiefendić nije nam poznato, ali oni koji znaju Bešlagića tvrde kako je, vjerovatno, rušenje Imamovuića bila jedina tema. Ako je i od Selima, previše je.

O tome da su samo  interesi vječni znali smo poodavno. Međutim. Ova fotografija na kojoj u istom društvu sjede nekadašnji načelnik Tuzle, Selim Bešlagić, koji se, valjda , još uvijek smatra SDP-ovcem i Bahrudin Hadžiefendić - koji za sebe voli reći kako je ponosni unuk SS oficira i Pavelićevog pristaše, Muhameda Hažiefendića -  inače, protukandidat Bešlagićevog partijskog kolege i aktualnog gradonačelnika Jasmina Imamovića, ne samo da potvrđuje kako je Bešlagić poodavno izgubio svaku  mjeru, mnogi kažu, i svaku odliku čestitog socijaldemokrate, već daje za pravo svima onima koji tvrde kako nekadašnji tuzlanski načelnik, koji sada nije ni sjena nekadašanjeg Bešlagića, čini i radi sve da sa koalicijom SDA-SBB sruši Jasmina Imamovića. O tome šta se dogovaralo za stolom koji dijele Bešlagić i Hadžiefendić nije nam poznato, ali oni koji znaju Bešlagića tvrde kako je, vjerovatno, rušenje Imamovića bila jedina tema.

Upućenije, ova ljubav između Bešlagića i mlađahnog Hadžiefendića zapravo i ne čudi, jer je poznato kako je upravo Selim Bešlaić tokom ratnih dejstava i u jeku nacionalističkih izljeva ostrašćenih likova okupljenih oko glasila "Zmaj od Bosne" dozvolio da jedna tuzlanska ulica nosi, pogađate, ime Hadžiefendićevog djeda, SS- oficira i Pavelićevog pristaše. Da stvar bude zanimljivija, a slika jasnija reći ćemo kako je aktualni gradonačelnik Jasmin Imamović među najzaslužnijim što je oduzeto ime ulici koja je nosila ime po djedu Bahrudina Hadžiefendića.  Ako je i od Selima, previše je.  

Ne propustite