Doručak koji će se svidjeti svima: Tortilje od karfiola

Praktična žena
Doručak koji će se svidjeti svima: Tortilje od karfiola
Kada ne znate šta da spremite za doručak, ali i za večeru, predlažemo vam nešto veoma ukusno!

Kada ne znate šta da spremite za doručak, ali i za večeru, predlažemo vam nešto veoma ukusno!

Riječ je o tortiljama od karfiola.

Možete ih jesti uz sireve ili kremove, a mi dijelimo sa vama kako da ih napravite.

Neophodni sastojci:

- 3/4 karfiola,

- 2 jajeta,

- peršunov list i

- so i biber.

Priprema:

Odvojite cvjetove prethodno opranog karfiola i stavite ih u blender ili ih sitno isjeckajte.

Ukoliko imate mikrotalasnu pećnicu stavite polovinu izblendanog karfiola u vatrostalnu činiju, pa u pećnicu na dvije minute i izmješajte sa ostatkom i vratite na dvije minute ponovo.

Ukoliko nemate, kuhajte ga na pari dok ne omekša.

Zatim, uzmite tanku kuhinjsku krpu i stavite svu smjesu i dobro iscjedite vodu iz nje. Pazite da ne ispečete dok to radite.

Nakon toga smjesu sipajte u prethodno umućena jaja, dodajte sitno isjeckan peršunov list i so i biber, pa sve zajedno dobro izmješajte.

Rukama pravite tortilje i redajte ih u tepsiju u koju ste prethodno stavili papir za pečenje.

Pecite ih 10 minuta na jednoj strani, pa ih polako okrenite na drugu stanu i pecite još oko 7 minuta.

Nakon toga, ostavite ih da se ohlade par minuta, pa ih ispržite veoma kratko na vrelom ulju da bi dobile braonkastu boju.

Tortilje su spremne!

Ne propustite