Republika Srpska kreirala svoj glasački spisak

Aktuelno
Republika Srpska kreirala svoj glasački spisak
Siniša Karan, predsjednik Komisije za referendum u RS-u, rekao je danas nakon završene sjednice da je komisija uspjela da napravi svoj glasački spisak. To se desilo nakon što je Centralna izborna komisija BiH odbila da RS-u dostavi podatke iz centralnog biračkog spiska BiH.

Siniša Karan, predsjednik Komisije za referendum u RS-u, rekao je danas nakon završene sjednice da je komisija uspjela da napravi svoj glasački spisak.

To se desilo nakon što je Centralna izborna komisija BiH odbila da RS-u dostavi podatke iz centralnog biračkog spiska BiH.

''Na to smo posebno ponosni i to je bilo moguće samo danonoćnim radom'', rekao je Karan dodajući da će spisak biti relevantan i tačan.

Na bazi tog spiska, komisija je utvrdila tačan broj glasačkog tijela, 1. 219.399 građana RS. Materijal je obezbijeđen i upućen na štampanje koji je već u poodmakloj fazi. Nakon štampanja do utorka će sve opštinske komisije dobiti glasački materijal.

Opštinske i gradske komisije su obavile svoj posao i odredile glasačka mjesta. Građani Brčko Distrikta će glasati u Donjem Žabaru i na teritoriji grada Bijeljina. Referendurm od Danu RS zakazan je za nedjelju, 25. septembar.

Ne propustite