Naučite razlikovati original od kopije parfema

Praktična žena
Naučite razlikovati original od kopije parfema
Provjerite kako možete razlikovati originale od kopije parfema. Iako je razlika više nego očigledna, ukoliko niste sigurni, provjerite tačan naziv parfema. Vjerujemo da želite Gucci, a ne Guchi. Također, čak i ako je naziv dobar, provjerite na internetu originalan izgled bočice. Serijski broj sa kutije mora biti i na bočici. Broj na bočici je urezan, a ne nalijepljen.

Provjerite kako možete razlikovati originale od kopije parfema. Iako je razlika više nego očigledna, ukoliko niste sigurni, provjerite tačan naziv parfema.

Vjerujemo da želite Gucci, a ne Guchi. Također, čak i ako je naziv dobar, provjerite na internetu originalan izgled bočice. Serijski broj sa kutije mora biti i na bočici. Broj na bočici je urezan, a ne nalijepljen.


Osim što je štampa različita, može se dogoditi i da nema očigledne razlike. Međutim, obratite dobro pažnju na detalje, kao naprimjer na boju strelice na znaku. Providna folija u koju je spakovana kutija parfema mora biti savršeno zalijepljena na vrhu i dnu. Bar-kod se može pronaći u obje varijante, međutim, pakovanje često može biti znak odavanja. Original parfemi uglavnom nisu jakih boja, već prilično blijedi.

bets
Obratite pažnju na sadržinu bočice. Staklena bočica originalnog parfema uvijek je savršeno napravljena, odnosno ima savršene ivice, što se za lažnjak često ne bi moglo reći. Znak na poklopcu uglavnom stoji simetrično. Najbolje bi bilo da provjerite i budete upućeni u dizajn originala da biste uočili ovu razliku

Ne propustite