Sloboda remizirala na Tušnju, Husref Musemić podnio ostavku

Fudbal
Sloboda remizirala na Tušnju, Husref Musemić podnio ostavku
Nakon remije protiv momčadi Mladosti sa rezultatom 1:1, Husref Musemić je dao ostavku na mjesto trenera momčadi iz grada soli.

Nakon remije protiv momčadi Mladosti sa rezultatom 1:1, Husref Musemić je dao ostavku na mjesto trenera momčadi iz grada soli.

U petoj minuti utakmice, Sloboda prijeti, ali Lalić brani šut Zeca da bi u 22. minuti Mladost povela. Šišić je prošao po strani i na kraju odlično pogodio za veliko slavlje gostiju.  Igrala se 33. minuta kada se Merzić loše snalazi, pa propada šansa za domaće, a dvije minute poslije pokušao je i Zec, ali lopta odlazi pored gola.

Prva u nastavku prijeti Sloboda, ali Kostić sa pet metara ne pogađa mrežu Lalića. Sloboda je došla do izjednačenja u 63. minuti utakmice kada je Krpić pogodio mrežu gostujućeg golmana da bi dvije minute poslije Krpić ponovo bio u gol šansi, ali je Laštro sa gol linije izbacio loptu.

Potom smo vidjeli po jednu šansu na obje strane, ali pokušaji Maksimovića i Mehmedagića nisu ugrozili golmane. U 91. minuti Subić je pokušao, ali je pogodio vanjski dio mreže što je bilo posljednje uzbuđenje na ovoj utakmici.

Kako nezvanično saznajemo šef struke Slobode, Husref Musemić, je nakon utakmice dao neopozivu ostavku sa tog mjesta, a razlog su poraz od Krupe, te sada remi od Mladosti.

Sloboda-Mladost 1:1 (Krpić 62'; Šišić 22')

Stadion: Tušanj; Gledatelja: 2 500; Sudija: Valjić Ognjen (Banja Luka); Žuti kartoni: Krpić, Mehmedagić (Sloboda); Gačan, Laštro (Mladost DK)

Sloboda: Pirić, Kostić, Karić, Efendić, Zeba (od 82. Džidić), Subić, Mehmedagić, Ordagić, Zec (od 46. Krpić), Veselinović, Merzić (od 64. Grahovac).

Mladost: Lalić, Galić, Gačan, Bošković (od 67. Maksimović), Sušić, Šišić, Kuzmanović, Šišić (od 52. Laštro), Brkić, Ramović, Isaković.

Ne propustite