Mulaomerović: Teletović laže, neću ga voditi u Švedsku!

Košarka
Mulaomerović: Teletović laže, neću ga voditi u Švedsku!
Nakon press konferencije Mirze Teletovića, i KS BiH je organizovao press konferenciju, a javnosti se obratio selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović.

Nakon press konferencije Mirze Teletovića, i KS BiH je organizovao press konferenciju, a javnosti se obratio selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović.

Mulaomerović je rekao da je Teletović iznio mnoge laži.

"Imam potrebu da se poslije svega obratim i da razjasnim neke stvari. Kao selektor moram stati u zaštitu Saveza i cijele reprezentacije. Mirza je sinoć samoinicijativno napustio svlačionicu i rekao je da neće ići u Švedsku i da odlazi. Danas je organizovao konferenciju bez moje dozvole. Kapiten reprezentacije se ne može ponašati onako na kraju utakmice, a da ne govorim da kao kapiten ne smije da napusti tim. To je zadnji čovjek koji bi trebao da napusti reprezentaciju. S tim se neću i ne mogu složiti".

Selektor je govorio i o disciplini u reprezentaciji.

"Teletović priča o redu, radu i disciplini, a on kao kapiten se toga ne drži. Vidjeli ste i sami kako se ponaša. Priča o disciplini, a kasni na treninge, kasni na sponzorske evente gdje nas čeka stotinu djece. Laž je ono što je rekao oko izmjene protiv Rusije. Rekao sam mu 'dođi malo da odmoriš', a on je odbrusio 'neću'. Tokom priprema je spavao odvojeno od reprezentativaca, bio je nespreman, toga smo svi svjesni, ali smo radi mira u reprezentaciji šutili", objasnio je Mulaomerović.

Najavio je da kapitena neće voditi na gostovanje u Švedskoj.

"Mirza s nama sutra ne putuje u Švedsku, da bi zaštitili integritet svih momaka", zaključio je Mulaomerović.

 

 

Ne propustite