Radnik na Otoci deklasirao Olimpic, Ahmetović junak Bordo momčadi

Fudbal
Radnik na Otoci deklasirao Olimpic, Ahmetović junak Bordo momčadi
Radnik iz Bijeljine je u gostima savladao Olimpic sa 3:0 i još jednom se pokazalo da u taboru Vukova nešto ne štima. Bordo tim je uz mnogo sreće slavio u Vitezu protiv istoimenog domaćina sa 1:0.

Radnik iz Bijeljine je u gostima savladao Olimpic sa 3:0 i još jednom se pokazalo da u taboru Vukova nešto ne štima. Bordo tim je uz mnogo sreće slavio u Vitezu protiv istoimenog domaćina sa 1:0.

Bijeljinci su od početka bili bolji protivnik, a prvu prijetnju golu Olimpica uputili su u 11. minuti kada je preko gola šutirao Demir Peco. 

Bio je to nagovještaj vodećeg pogotka koji je uslijedio sedam minuta kasnije. Upravo je Peco imao ulogu asistenta, a pogodak je potpisao Marko Obradović. 

Potom je nadomak pogotku bio kapiten domaćina Bojan Regoje, ali je njegov šut odbranio odlični Mladen Lučić. Pitanje pobjednika riješeno je u finišu prvog poluvremena. I ovog puta asistirao je Peco, a pogodak je postigao Dejan Janković. 

U nastavku je Radnik ponovo prijetio, ali pokušaj Marka Obradovića nije završio u domaćem golu. U samom finišu  tačku na i stavio je Deni Simeunović pogotkom za konačnih 3:0. Radnik je meč znalački priveo kraju, te upisao zasluženu pobjedu koja je dodatno pogoršala poziciju Olimpica. 

Olimpic – Radnik 0:3

Strijelci: 0:1 Obradović (21.), 0:2 Janković (39.), 0:3 Simeunović (86.)

OLIMPIC: Dujković, Regoje, Kobiljar, Karić, Milović, Hadžić, Mikulčić, Mašić, Lelić, Pehar, Zolj 

RADNIK: Lučić, Jakovljević, Beširević, Vasić, Zeljković, Kojić, Peco, Obradović, Janković, Ostojić, Đurić.

Sarajevo je s novim trenerom, pošto je na bordo klupu prije reprezentativne pauze zasjeo Mehmed Janjoš, gostovalo na Gradskom stadionu u Vitezu, ali bodo tim je imao velikih problema i jedva je stigao do trijumfa. 

U prvom dijelu nije bilo puno uzbuđenja, mada je bilo nekoliko pokušaja na obje strane. Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Kokot u timu Viteza, kada je u 27. minuti pogodio prečku. 

Tek u nastavku malo više uzbuđenja, ali Sarajevo je najbolju šansu imalo u 63. minuti, kada je Balić nakon ubačaja skrenuo jednu loptu glavom, a prečka spasila Vitežane, da bi potom Duljević promašio stopostotnu šansu, odnosno Nwolokor je odbranio. 

U ostatku meča bezidejni napadi obje ekipe, pokušaj da se na silu dođe do gola, a u 90. minuti nakon ubačaja Hodžića s desne strane, Ahmetović je glavom šutirao, lopta zakačila jednog domaćeg igrača i završila u mreži za veliko slavlje gostiju. 

Nakon nepotpunog osmog kola, Saraejvo je trećeplasirano  sa 13 bodova, dok Vitez ima pet bodova manje i trenutno je na devetoj poziciji. 

Bordo tim u narednom kolu dočekuje Olimpic, a Vitez će gostovati Čeliku u Zenici. 

Vitez - Sarajevo 0:1 (Ahmetović 90) 

VITEZ: Nwolokor, Stanić, Rašić, Jevtić, Muminović, Kokot, Dedić, Livančić, Đerić, Barišić, Sadiković.  

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević, Husejinović, Hebibović, Balić, Bekić, Ahmetović, Ivetić.

Ne propustite