Ljubić: Od nove vlade očekujem da se aktivnije uključi u potporu Hrvatima

Bosna i Hercegovina
Ljubić: Od nove vlade očekujem da se aktivnije uključi u potporu Hrvatima
Nosilac liste HDZ-a za XI. izbornu jedinicu Božo Ljubić je tokom glasanja za zastupnike u Sabor Republike Hrvatske u Mostaru izjavio kako očekuje da se nova vlada Republike Hrvatske, nakon ovih izbora, aktivnije uključi u podršku Hrvatima u ostvarenju ustavne jednakopravnosti u BiH.

Nosilac liste HDZ-a za XI. izbornu jedinicu Božo Ljubić je tokom glasanja za zastupnike u Sabor Republike Hrvatske u Mostaru izjavio kako očekuje da se nova vlada Republike Hrvatske, nakon ovih izbora, aktivnije uključi u podršku Hrvatima u ostvarenju ustavne jednakopravnosti u BiH.

- Očekujem od nove hrvatske vlade da se, nakon ovih izbora, aktivnije uključi u potporu Hrvatima u ostvarenju ustavne jednakopravnosti u BiH i ekonomske održivosti ostanka naših ljudi na svojim ognjištima te da Hrvatska nastavi potporu BiH na europskom putu - naglasio je Ljubić.

Glasanje će u BiH trajati dva dana, a za to su predviđena 34 biračka mjesta u gradovima u kojima su sjedišta hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava.

 

Ne propustite