Poštara napao sjekirom

Crna hronika
Poštara napao sjekirom
Izvjesni D.U je sjekirom napao i povrijedio Ekrema Henića, poštara iz Sanskog mosta u trenutku kada mu je ovaj pokušao uručiti sudski poziv. Henić je motociklom došao pred kuću D.U. koji je u tom trenutku cijepao drva.

Izvjesni D.U je sjekirom napao i povrijedio Ekrema Henića, poštara iz Sanskog mosta u trenutku kada mu je ovaj pokušao uručiti sudski poziv. Henić je motociklom došao pred kuću D.U. koji je u tom trenutku cijepao drva.  

Nakon što je ušao u njegovo dvorište obavjestivši ga kako mu je donio sudski poziv, pomenuta osoba je krenula na Henića s namjerom da ga udari sjekirom. Nesretni poštar se okrenuo pokušavajući pobjeći, ali ga je D.U. sustigao i udario sjekirom u leđa, u području desne plećke. Povrijeđeni poštar je uspio sjesti na motor i pobjeći s mjesta događaja, te se dovezao u krug gradske pošte gdje su mu kolege pružili prvu pomoć.

Povrede nanesene sjekirom nisu opasne po život, ali je poštar doživio veliku traumu. Na lice mjesta izašli su pripadnici policije, priveli su osobu inicijala D.U. te pokrenuli kriminalističku istragu.

U policiji kažu kako još ne mogu govoriti o motivima napada, obzirom da je napadač srpski povratnik, te se ispituje i mogućnost da li je ovaj događaj nacionalno motivisan. Zanimljivo je kako je Henić poštar sa dugogodišnjim stažom, a za nekoliko mjeseci očekuje da bude penzionisan. Sanski poštari kažu kako ovo nije prvi slučaj da su izloženi verbalnim ili fizičkim napadima te od nadležnih institucija traže bolju zaštitu prilikom obavljanja posla.

 

Ne propustite