Kandidat za predsjednika SAD-a pokazao zapanjujuće neznanje [VIDEO]

Svijet
Kandidat za predsjednika SAD-a pokazao zapanjujuće neznanje [VIDEO]
Kandidat Libertarijanske stranke na izborima za predsjednika SAD-a Gary Johnson pošteno se osramotio tokom intervjua koji je dao televizijskoj mreži MSNBC. Kada su ga u jutarnjoj emisiji 'Morning Joe' pitali što bi, kada bi nekim čudom postao predsjednik, učinio s Alepom, najvećim sirijskim gradom koji je već godinama pod opsadom i postao je jednim od simbola krvavog građanskog rata, Johnson je u čudu uzvratio: "Što je to Alep?", očito ne znajući o čemu ga to pitaju.

Kandidat Libertarijanske stranke na izborima za predsjednika SAD-a Gary Johnson pošteno se  osramotio tokom intervjua koji je dao televizijskoj mreži MSNBC.

Kada su ga u jutarnjoj emisiji 'Morning Joe' pitali što bi, kada bi nekim čudom postao predsjednik, učinio s Alepom, najvećim sirijskim gradom koji je već godinama pod opsadom i postao je jednim od simbola krvavog građanskog rata, Johnson je u čudu uzvratio: "Što je to Alep?", očito ne znajući o čemu ga to pitaju.

- Mora da se šalite - rekao je Johnsonu zapanjeni novinar i komentator Mike Barnicle, koji je u emisiji sudjelovao kao panelist.

- Ne - priznao mu je Johnson.

- Alep je grad u Siriji, epicentar izbjegličke krize - pojasnio je Barnicle osnovne činjenice čovjeku koji želi postati predsjednik SAD-a.

- Ok, shvatio sam. Što se tiče Sirije, mislim da je tamo na djelu pravi nered - rekao je tada Johnson.

 

Ne propustite