Sadiković za Novi.ba: Igrali smo dobro, sreća je bila saveznik Švicarske

Fudbal
Sadiković za Novi.ba: Igrali smo dobro, sreća je bila saveznik Švicarske
Damir Sadiković je nakon neshvatljive odluke Miloša Kostić, promjenio sredinu, te je svoju sreću potražio u Sloveniji u ekipi NK Krško.

Damir Sadiković je nakon neshvatljive odluke Miloša Kostića, promjenio sredinu, te je svoju sreću potražio u Sloveniji u ekipi NK Krško.

Ovaj mladi igrač, je u prethodne dvije utakmice mladih Zmajeva nastupao za našu selekciju, a za naš portal je iznio svoje viđenje ove dvije utakmice.

''Igrali smo protiv dvije jako kvalitetne ekipe, koje se bore za plasman na Euro u Poljsku. Mislim da smo pružili dvije jako dobre partije, možda smo u prvoj podbacili zbog neigranja Memije i Hadžiahmetovića, ali Norvežani nas nisu nadigrali nego su imali samo malo više sreće, i stigli do pobjede. Moram istaći da su me Norvežani oduševili, jako su kompaktna momčad, i definitivno su trenutno na razini Engleske selekcije, a mislim da će u narednom periodu ovi momci biti okosnica njihove A selekcije, koja će tek tada dobiti na jačini, jer su zaista ponavljam fenomenalni. Što se tiče druge utakmice, meča sa Švicarskom, tu smo skoro cijelo drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje, ali upravo smo u tom periodu ostvarili dosta dobrih prilika, ali sreća je bila saveznik Švicaraca, tako da smo remizirali sa nepopularnim rezultatom.''

Damir se sa Grbavice preselio u Sloveniju, u momčad Krškog, a za naš portal, je otkrio svoje impresije po dolasku o novi klub.

''Ovdje mi je prelijepo, prezadovoljan sam svojim statusom, ali i kolektivom, jer svi su ko jedan, od trenera, ekipe, uprave pa sve do posljednjeg navijača, tako da mi se nije teško uklopiti. Mene su prihvatili odlično što mi je u dodatnom olakšalo navikavanje na novu momčad, a posebno me raduje što svi rade maksimalno kvalitetno, tako da mi se tu otvara prostor za boljim napredovanjem.''

Ne propustite