Opatija: Manijak 16-godišnjeg učenika isjekao nožem!

Region
Opatija: Manijak  16-godišnjeg učenika isjekao nožem!
Učenika od nepunih 16 godina ispred ulaza u Hotelijersko-turističku školu u Opatiji fizički je napao 19-godišnji mladić koji ga je pritom i ranio nožem kojim mu je zadao više reznih rana

Neimenovani 19-godišnjak napao je nožem 16-godišnjeg učenika Hotelijersko-turističke škole u Opatiji i pritom mu zadao više reznih rana.

Uprkos surovom pokušaju ubistva dječak je izbjegao teško povrede te je nakon operacije pušten kući, piše Novi list. Incident se dogodio u ponedjeljak ujutro ispred škole koju je pohađao napadnuti učenik, a napadač je uapšen nedugo nakon nemilog događaja i priveden na ispitivanje u riječko Županijsko državno odvjetništvo, pod sumnjom da je počinio kazneno djelo – pokušaj ubistva. Hrvatsko državno odvjetništvo je donijelo i službeno rješenje o provođenju istrage protiv njega. Novi list neslužbeno saznaje da se napad dogodio na vratima škole, nakon što je završio prvi školski čas i učenik izašao iz učionice.

Upućeni navode da je 16-godišnjak bez ikakvog upozorenja od 19-godišnjeg napadača dobio udarac šakom u lice. Još dok je bio ošamućen od tog udarca, napadač je izvukao nož i počeo njime mahati. Iako ošamućen, učenik škole je izmicao sječivu i, po svemu sudeći, želji napadača da ga ozlijedi u vitalne dijelove tijela, ubode i u trbuh, među ostalim. Uspješno je izbjegao najopasnije zamahe hladnim oružjem, a onda pobjegao natrag u školu i sklonio se na drugi sprat. Nakon što je nastala opšta panika pred školom napadač se dao u bijeg, a na mjesto događaja brzo je stigla policija. Drugi policijski službenici su ipak uspjeli locirati napadača te su ga priveli u policiju gdje je podvrgnut kriminalističkom istraživanju, navodi Novi list. 

Ne propustite