Mislila je da će odlazak doktoru biti njen kraj: Ovo je Banjalučanka kojoj je izvađen tumor od 31 kilogram (VIDEO)

Aktuelno
Mislila je da će odlazak doktoru biti njen kraj: Ovo je Banjalučanka  kojoj je izvađen tumor od 31 kilogram (VIDEO)
Stoja Popović (52) iz sela Gornji Branešci kod Čelinca u Republici Srpskoj, uspješno se oporavlja nakon što su je lekari Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci operisali i odstranili joj tumor težak čak 31 kilogram.

Stoja Popović (52) iz sela Gornji Branešci kod Čelinca u Republici Srpskoj, uspješno se oporavlja nakon što su je ljekari Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci operisali i odstranili joj tumor težak čak 31 kilogram.

Stoja je u utorak otpuštena iz bolnice i sada se nalazi kod kuće, u rodnom selu, a najvažnije je da se osjeća dobro, pišu Novosti.

– Ljekari kažu da je sve prošlo kako treba i da neće biti nikakvih komplikacija. – kaže za “Novosti” stojin brat Miladin.

– Stoja posljednjih godinu dana osećala tegobe u stomaku, ali da nije htjela da ide kod ljekara. Uvijek je govorila da će odlazak kod doktora biti njen kraj. Vidjelo se da joj je stomak uvećan, ali se nije žalila na bolove. Ipak, kada ju je, pre nekoliko mjeseci, zaboljela noga, shvatila je da mora kod doktora – priča Miladin.

– Ljekari su brzo uvidjeli da je riječ o ozbiljnom problemu i da se mora brzo reagovati. Dobila je uput za Banjaluku i stavljena je na spisak za operaciju. Sad je sve, hvala bogu, završeno – objašnjava Stojin brat.

On kaže da Stoja živi sama u kući, koja se nalazi malo dalje od njegove u istom selu i da je njegova sestra veoma aktivna. Radi u polju i oko kuće i ništa joj nije teško.

– Nemam riječi kojima bih se zahvalio doktorima koji su operisali moju sestru – kaže Miladin.

stoja
Ljekari Univerzitetskog kliničkog centra su 30. avgusta operisali Stoju Popović i uspješno su odstranili džinovski tumor težak ča 31 kilogram.

Kak kažu u toj zdravstvenoj ustanovi, oni su još 26. avgusta u Klinici za opštu i abdominalnu hirurgiju primili Stoju po hitnom protokolu u sklopu premještaja sa Odjeljenja gastroenterologije, sa izrazito velikim tumorom abdomena. Brzo je uslijedila operacija koja je uspješno završena.

Pogledajte snimak Banjalučke Alternativne televizije:

(novosti)

 

Ne propustite