Bitka za Tuzlu [FOTO]

Bosna i Hercegovina
Bitka za Tuzlu [FOTO]
„Bitka za Tuzlu“ sinonim je za sve ono što se dovodi u vezu sa napadima koji dolaze od ljevice (DF), desnice i centra na poziciju SDP-ovog načelnika, Jasmina Imamovića i sigurno je, kako će se pod tim sloganom, voditiovogodišnja predizborna kampanja zapobjedu na lokalnim izborima i prevlast nad gradom koji je središte TK.

„Bitka za Tuzlu“ sinonim  je za sve ono što se dovodi u vezu sa napadima koji dolaze od ljevice (DF), desnice i centra na poziciju SDP- ovog načelnika, Jasmina Imamovića i sigurno je, kako će se pod tim sloganom, voditi ovogodišnja predizborna kampanja za pobjedu na lokalnim izborima i prevlast nad gradom koji je središte TK.

SDA i SBB su ovih dana  predstavljali svoje i zajedničkog kandidata za gradonačelnika Tuzle, a potom je uslijedio odgovor SDP-a. Iako, ovakvi skupovi i njihova brojnost, kako je mnogo puta do sada i potvrđeno, ne pokazuju istinski omjer snaga i stanje na terenu, ipak je teško zaobići slike koje dolaze iz Tuzle sa skupa na kojem su predstavljeni kandidati i kandidatkinje SDP-a za Gradsko vijeće Tuzle, te kandidat te partije za gradonačelnika -Jasmin Imamović.

Dogogodišnji tuzlanski gradonačelnik sigurno je među najzaslužnijim zbog toga što je Tuzla dobila status Grada, što se, nekada močvarno-plavni dio središta Tuzle, pretvorio u prepoznatljivi turistički kompleks Panonskih jezera, što Tuzla i njeni građani nemaju redukciju vode, a nekada su bez vode bili po 6 ili 12 sati, kao što je to danas slučaj saglavnim bh. gradom, što Tuzla jeste istinsko gradilište, itd.

U nastavku slijedi fotogalerija sa pomenutog skupa.

Ne propustite