Sjednica Vijeća ministara BiH sutra u Sarajevu

Bosna i Hercegovina
Sjednica Vijeća ministara BiH sutra u Sarajevu
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine sutra će na sjednici razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine sutra će na sjednici razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH.

Prema predloženom dnevnom redu, na sjednici će također biti razmatran i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o saradnji u oblasti mladih između Vijeća ministara BiH i Vlade Arapske Republike Egipat, te Nacrt osnova za pokretanje postupka za pristupanje BiH "Međunarodnoj konvenciji za zaštitu novih biljnih sorti od 02.12.1961. godine" (UPOV Konvencija), tekst Konvencije izmijenjen u Ženevi 10.11.1972., 23.10.1978. i 19.03.1991. godine.

Na dnevnom redu je nekoliko nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o saradnji između Vijeća ministara BiH i vlada Republike Makedonije, Crne Gore, Republike Srbije, u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Bit će razmatran i Prijedlog odluke o reguliranju uredskog poslovanja za potrebe Komisije za odlučivanje o sukobu interesa, Prijedlog poslovnika o radu Komisije za NATO integracijski proces BiH i Prijedlog plana rada za period juni – decembar 2016. (novi tekst), Prijedlog ex-post evaluacije strategije zapošljavanja u BiH 2010. – 2014., te Prijedlog pravilnika o obuci službenika za javne nabavke - novi tekst

Pred Vijećem ministara BiH je i Informacija o učešću predstavnika BiH u radu Komiteta Vijeća Evrope za zločine protiv kulturnih dobara, te Informacija o realizaciji projekta izgradnje mosta preko rijeke Drine na lokaciji Bratunac – Ljubovija i o potrebi preduzimanja aktivnosti u pravcu realizacije projekta izgradnje zajedničkog graničnog prijelaza BiH i Srbije na teritoriji općine Bratunac.

Na dnevnom redu je Informacija o radu Izvoznog vijeća BiH za period 01.01.2016. – 30.06.2016. godine, te Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za januar – juni 2016. godine.  

Na sjednici će biti razmatran i Izvještaj o radu Komisije za NATO integracijski proces BiH za period septembar 2015 – maj 2016. godine, najavljeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

(Fena)

Ne propustite