Lutke bježe iz BiH!

Aktuelno
Lutke bježe iz BiH!
Interpolova potjernica raspisana je za još jednom lutkom. Naime, bivša misica i playbojeva zečica Slobodanka Tošić, koja je uhapšena u okviru akcije Lutka pobjegla je iz kućnog pritvora u Han pijesku zbog čega je izdata i Interpolova potjernica. Advokat koji je zastupao Tošićku, Vlado Adamović za Novi.ba je kazao da je "Sud BiH, kako je njemu poznato, pozvao Slobodanku na izdržavanje kazne međutim poziv se vratio, a ona se nije odazvala i tada je raspisana potjernica za njom".

Interpolova potjernica raspisana je za još jednom lutkom. Naime, bivša misica i playbojeva zečica Slobodanka Tošić, koja je uhapšena u okviru akcije Lutka pobjegla je iz kućnog pritvora u Han Pijesku zbog čega je izdata i Interpolova potjernica. 

Advokat koji je zastupao Tošićku, Vlado Adamović  za Novi.ba je kazao da je "Sud BiH, kako je njemu poznato, pozvao Slobodanku na izdržavanje kazne međutim poziv se vratio, a ona se nije odazvala i tada je raspisana potjernica za njom".

Iz Suda BiH je potvrđeno da je "Sud izdao nalog za potjernicu zbog izdržavanja kazne na koju je osuđena zbog učešća u kriminalnoj organizaciji te saučesništva u pokušaju ubistva."

slobodanka-tosic 

Inače, Slobodanka Tošić teretila se da je, pored ostalog znala i bila dio ekipe koja je trebala likvidirati kriminalca i ubicu Đorđa Ždralu zvanog Đoka. Ovaj nekadašnji kralj podzemlja u Istočnom Sarajevu bio je dio suprotstavljenog ganga onom koji je vodio Darko Elez.

Za Tošićku i Eleza se vjeruje kako su bili u ljubavnoj vezi, dok je u cijeloj priči Ždrale bio, samo, nesretno zaljubljen u nekadašnju mis fotogeničnosti BiH i playboy zečicu.Tošić je jedno vrijeme živjela u Beogradu vjerujući kako joj Ždrale sprema likvidaciju, baš kao što je spremao i Darku Elezu.

Na kraju, Ždrale je lociran i uhapšen van BiH, te je kasnije, pred Sudom BiH, osuđen za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera, nekada prvog policajca RS-a i oštrog protivnika SDS-a. Višegodišnji sukob Darka Eleza i Đorđa Ždrale za sobom je ostavio dosta mrtvih glava i unesrećenih porodica, a zanimljivo je kako i Elez i Ždrale trenutno leže u zatvorima. Prvi u Srbiji, drugi u BiH. Sa jednom razlikom: sve se glasnije šuška kako Darko Elez uskoro izlazi iz zatvora, nakon odležane 2/3 svoje kazne, što će, nesumnjivo „užariti“ asfalt i beogradskih, ali i sarajevskih ulica.

Treba napomenuti da je među onim za kojim je pokrenuta Interpolova potjernica, a bili su saučesnici odnosno pripadnici kriminalne grupe Darka Eleza i njegov brat Dario Elez. On se tereti za tri krivična djela i to organizovani kriminal u vezi sa ubistvom, organizovani kriminal u vezi sa zavjerom kako bi se počinilo krivično djelo u vezi sa ubistvom i organizovani kriminal u vezi sa pranjem novca u sprezi sa organizovanom kriminalnom grupom u vezi sa pljačkama. 

5798a53d-a16c-42c5-881f-4e450a0a0a6c-elez-690x480

Ne propustite