Bh. reprezentativci obavili posljednji trening pred Estoniju

Fudbal
Bh. reprezentativci obavili posljednji trening pred Estoniju
Reprezentativci Bosne i Hercegovini u fudbalu obavili su danas posljednji trening pred prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Reprezentativci Bosne i Hercegovini u fudbalu obavili su danas posljednji trening pred prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Bh. reprezentativci održali su posljednji trening pred meč sa Estonijom u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zbog kiše koja pada u Zenici, kako bi sačuvali teren na stadionu "Bilino polje".

Odlična vijest je da su svi Zmajevi trenirali su u dobroj atmosferi, a selektor Mehmed Baždarević je na konferenciji za medije održanoj prije treninga rekao kako u početak kvalifikacija treba ući oprezno, te postići dobar rezultat koji će biti vjetar u leđa na početku kvalifikacija.

"Nisam nikada preuzeo ulogu favorita. Uvijek sam ambiciozan i dovoljno oprezan. Danas je teško dobiti bilo koga. Znamo protiv koga igramo, imamo plan, radili smo da se najbolje postavimo. Bit ćemo ambiciozni i nadamo se povoljnom rezultatu. Favorit mora biti BiH, igramo kući, ali oprezni smo, radi se o kvalitetnoj ekipi. Na nama je da damo sve od sebe i da na najbolji način otvorimo kvalifikacije", rekao je popularni Meša, pa dodao: 

"Mislim da je jako važno da sa što više iskustva počnemo kvalifikacije, ali računat ćemo i na mlade igrače. Ipak, tek je početak, morat će to iznijeti oni koji su nastupali u prošlim kvalifikacijama. Što se tiče alternative Bešića, bude li to Medunjanin, Pjanić ili Vrančić, sigurno da će dati sve od sebe da ga na pravi način zamijene."

Slično razmišljaju kapiten Edin Džeko, te Emir Spahić.

"Što se tiče utakmice koju smo pobijedili 7:0, to je historija. Teško je ponoviti taj rezultat. Mislim da ne trebamo razmišljati o toj utakmici. Danas svi igraju fudbal i ne smijemo razmišljati u tom pravcu. Bitna su tri boda i pobjeda", rekao je Džeko.

Novinarima se obratio i Emir Spahić, koji je istakao da je najvažnije krenuti pobjedom.

"Što se tiče starta svakih kvalifikacija jako je bitno startati s pobjedom. Posebno kad igramo kući. Treba napraviti sve da se starta s jednom pobjedom. Nisam siguran da će biti lagano i očekujem tešku utakmicu. Ovo je sami start kvalifikacija i tu svi polažu nade na uspjeh i mislim da bi mi trebali određivati tok utakmice."

Današnji trening je za predstavnike medija bio otvoren 15 minuta, a za to vrijeme reprezentativci Bosne i Hercegovine radili su lagane vježbe s loptom, vježbe istezanja i zagrijavanja.

Susret Bosna i Hercegovina - Estonija igra se sutra u Zenici, na stadionu "Bilino polje" s početkom u 20:45 sati.

Ne propustite