Dinja: Apsolutna vladarica svake trpeze

Praktična žena
Dinja: Apsolutna vladarica svake trpeze
Dinja je jedan od okusa za kojim žudimo kada mislimo na ljetni odmor. Ona je apsolutna vladarica ljetnog jelovnika. Prija već i za prvi jutarnji obrok kada je možete poslužiti u kriškama ili kockicama uz omiljene zobene ili slične pahuljice. Zahvaljujući slasti i većem udjelu vode, osvježava kao voćni sok nakon jutarnjeg buđenja.

Dinja je jedan od okusa za kojim žudimo kada mislimo na ljetni odmor.

Ona je apsolutna vladarica ljetnog jelovnika. Prija već i za prvi jutarnji obrok kada je možete poslužiti u kriškama ili kockicama uz omiljene zobene ili slične pahuljice. Zahvaljujući slasti i većem udjelu vode, osvježava kao voćni sok nakon jutarnjeg buđenja.

Možete je poslužiti uz kriške pršuta za predjelo ili pripremiti kremastu juhu. Nasjeckajte je na sitne kockice, propržite na maslacu s malo vrhnja, bijelog bibera i paradajza te dodajte tjestenini, a za desert poslužite voćnu salatu. Ako uz taj obrok još poslužite neku varijaciju sangrije, španjolskog pića koje se pravi od vina i voćnog soka s kockicama sezonskog voća, onda je dinja doista našla mjesto u svakom slijedu.

Ne propustite