SDA i Izetbegović u društvu supruga započele predizbornu kampanju

Aktuelno
SDA i Izetbegović u društvu supruga započele predizbornu kampanju
Ukoliko već niste, preporučujem da obavezno pogledate snimak razgovora s načelnikom Općine Ilidža koji je prikazan prije tri dana na FACE TV. Razina primitivizma, bahatosti i, samo notornom papku imanentne, poliglotske vještine što ih je pred kamerama demonstrirao ovaj SDA duduk, naprosto se riječima opisati ne mogu – to treba doživjeti!

Ukoliko već niste, preporučujem da obavezno pogledate snimak razgovora s načelnikom Općine Ilidža koji je prikazan prije tri dana na FACE TV. Razina primitivizma, bahatosti i, samo notornom papku imanentne, poliglotske vještine što ih je pred kamerama demonstrirao ovaj SDA duduk, naprosto se riječima opisati ne mogu – to treba doživjeti! Tema za intervju s “profesorom Senaidom”, kako ilidžanskog poglavicu oslovljavaju njegove stranačke kolege, bila je rasprodaja državnog grunta na Vrelu Bosne sumnjivim “investitorima” iz arapskog svijeta. Kao što to političke hulje obično čine kad ih se do lakata uhvati u kriminalu i antidržavnim aktivnostima, i Memić je napade na samog sebe podveo pod “islamofobiju”, tu omiljenu krilaticu svakog bošnjačkog moćnika čiji pogrešni potezi dospiju na udar profesionalnih medija i sve beznadežnije bh. javnosti. Sjetimo se, islamofobiju je ovdje uveo nekadašnji reis Mustafa Cerić i to baš u vrijeme kad je s bošnjačkim tajkunima i bjelosvjetskim diktatorima na čelu s Muamerom el Gadafijem počeo zidati svoje, nikad završene dvore, na nekadašnjem napuštenom groblju, podno Memorijalnog šehidskog mezarja na Kovačima. Danas to Cerićevo betonsko ruglo sjaji u svom punom sivilu, a on se iz megagrađevinskog projekta povukao u politiku od koje i nema neke naročite nafake. 

Ali vratimo se mi Memiću, toj najnovijoj samoproglašenoj žrtvi islamofobije i osobi koju je, po vlastitom tv priznanju s FACE-a,  “stid što Vrelo Bosne pripada Općini Ilidža”. Zato je valjda ovaj aktuelni i, po svemu sudeći, budući načelnik Ilidže, „zemlju na izvoru Bosne“, kako je lucidno primjetio Senad Hadžifejzović, za male pare ugruntio Arapima. Nažalost, ne vrijedi sada osuđivati Memića, nema svrhe kritikovati ni općinske vijećnike koji su pod njegovom komandom podržali vlasničko nasilje nad jednim od bh. simbola. Jer svakom ko i slučajno zaluta na Ilidžu već na prvi pogled postaje jasno u šta se pod SDA pretvorilo ovo nekadašnje lijepo sarajevsko predgrađe. Političke sjecikese Ilidžu su dokrajčile anarhičnom ruralizacijom i preostalo je još samo da tamošnji stanovnici početkom oktobra ove godine sve to demokratski legitimiraju glasajući za “one koji znaju kako” i sijedog čovjeka s cvijetom Srebrenice za reverom na jumbo plakatima. Ljigava zloupotreba jednog strašnog zločina i monstruozno pozivanje na osam hiljada mrtvih duša radi osvajanja još jednog četverogodišnjeg mandata, postalo je uobičajena strategija koju razni memići “ekskluzivno” zlorabe pred svake izbore pa nema razloga da se po tom pitanju bilo šta mijenja...  
Pod sloganom koji neodoljivo potcjenjuje razum, a koji kaže “Vi znate zašto, mi znamo kako”, počela je još jedna SDA kampanja. Krenuli su združeno iz Jajca gdje je Sebija Izetbegović, u funkciji direktorice KCUS-a i valjda najuticajnije osobe u stranci, te u društvu supruga i njegovog koalicionog partnera, krenula po još jednu političku pobjedu. Pobjedu koja će opet osigurati novih 100 hiljada radnih mjesta, novoizgrađene kilometre autoputeva, bolje zdravstvo i jedinstvo, jednom riječju, ekonomski (referen)bum od 2020. godine. Malo morgen, rekli bi Turci u Njemačkoj. 

Jedino što bi ovoga puta moglo biti tačno u priči koju nam godinama pred izbore plasiraju iz SDA jeste nedavna (polu)najava Bakira Izetbegovića da bi se članovi Predsjedništva BiH u skorijoj budućnosti trebali distancirati od stranačkog liderstva i obaveza, te se više fokusirati na naslagane državne probleme na našem nezadrživom putu ka EU. Ne znam da li su Mladen Ivanić i Dragan Čović spremni prihvatiti ovaj prijedlog, ali očigledno je da moj slavni imenjak sve otvorenije pokazuje volju i iskren nijet da SDA preda u ruke svoje gospođe u skladu s drevnom krilaticom iz omraženog socijalizma– I poslije Izetbegovića Izetbegovićka. Uobičajene slike sa SDA skupova u tom smislu govore više od hiljadu riječi...

 

Ne propustite