Biskup Košić na misi pozvao vjernike da ne glasaju za SDP

Region
Biskup Košić na misi pozvao vjernike da ne glasaju za SDP
Sisački biskup Vlado Košić, poznat po svojoj sklonosti da vjerska okupljanja iskoristi kako bi poslao političke poruke, danas je u Ludbregu hiljade okupljenih vjernika uputio da nikako ne glasaju za one koje crkva doživljava kao ideološke neprijatelje.

Sisački biskup Vlado Košić, poznat po svojoj sklonosti da vjerska okupljanja iskoristi kako bi poslao političke poruke, danas je u Ludbregu hiljade okupljenih vjernika uputio da nikako ne glasaju za one koje crkva doživljava kao ideološke neprijatelje.

"Zar da danas ponovno na vlasti budu oni koji štite ubice i koji su donijeli Lex Perković? Političari su u Vukovar - kao i na Trg svetog Marka slali specijalne postrojbe. Kako to da političari nisu zaštitili branitelje? U Hrvatskoj pitanje obitelji treba biti prioritetno. Katolik ne može poduprijeti one koji se protive shvaćanju braka kao saveza muškarca i žene. Takve političare hrvatski katolik ne može birati. Takvima katolik ne smije dati svoj glas," sa oltara je poručio biskup Košić.

Prema njegovom mišljenju, ključne teme na koje bi građani trebali obratiti pažnju kada slušaju šta političari govore su građanski odgoj i vjeronauk u školama. Naglasio je da onima koji su ogrezli u političku korupciju ne treba dati glas. Založio se i za demografsku obnovu, ponovo nabrojavši mjere koje bi vjernici trebali podržati glasom na izborima.  

"No razaberimo - tko se zalaže za punu plaću tijekom porodiljnog dopusta, tko se zalaže da zaposlena majka treba zadržati posao", rekao je biskup.

Upitao je kako bi vjernik mogao glasati za one političare koji ne priznaju istinu o zločinima nad njihovim narodom u ne tako davnoj prošlosti.

"Uzmimo primjer bl. Alojzija Stepinca. Kad sam sudjelovao u Bruxellesu u lipnju ove godine na izložbi, misi i konferenciji o bl. Alojziju, zapitao sam se, kako to da je na tom važnom događaju promocije istine o našem hrvatskom svecu i kroz njega istine o našoj hrvatskoj prošlosti, sudjelovalo samo pola naših hrvatskih zastupnika, a nisu sudjelovali naši europarlamentarci iz redova tzv. političke ljevice? Baš nitko! Zar to ne govori puno o njima", naveo je u propovijedi biskup Košić.

A onda, dodao je, "nijekanje najvećeg stradanja našega naroda, Bleiburga i Križnog puta! Sjetimo se kako je prije četiri godine pokroviteljstvo nad tom najvećom hrvatskom tragedijom ukinuo tadašnji Sabor, da bi ga tek ove godine u novom sastavu vratio".

Sisački biskup naveo je da također i da istina o Domovinskom ratu mora biti kriterij za prepoznavanje istinskih boraca za svoj narod.

"Ne može netko voditi hrvatski narod tko niječe istinu da je taj rat bio obramben i prema tome pravedan, kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini. Dakle, važno nam je načelo zastupanja istine jer dovoljno je ovaj narod podnosio laži i zavođenja, te nametanja onih „istina“ koje su koristile samo pojedincima i elitama, a uništavale narod".

Košić se na kraju, predosjetivši da bi mogao biti prozvan za politiziranje sa oltara, pozvao na kardinala Stepinca.

"Znam, netko će mi i ovdje viknuti da se miješam u građanska pitanja, a ja odgovaram - je li kardinal Stepinac ustajao u Katedrali protiv rasizma?", prenosi Index.hr.

Ne propustite