Čokoladna dijeta

Praktična žena
Čokoladna dijeta
Iako sadrži jtestenine i kokice, ova dijeta brzo topi masne naslage., ali ne smije da se drži više od nekoliko dana, jer isključuje previše namjernica potrebnih organizmu. Dakle, primjenjujte je samo kao brzu dijetu koja traje 3-4 dana.

Iako sadrži jtestenine i kokice, ova dijeta brzo topi masne naslage., ali ne smije da se drži više od nekoliko dana, jer isključuje previše namjernica potrebnih organizmu.

Dakle, primjenjujte je samo kao brzu dijetu koja traje 3-4 dana.

Čokoladna dijeta vrlo je privlačna, jer sadrži za mnoge omiljene namirnice: slatkiše, tjestenine i kokice. Njen tvorac Lenny Neiman tvrdi da čokolada podstiče metabolizam.

Namirnice koje ne treba koristiti: Alkoholna pića, kuhinjska so, šećer, ulja, masno voće (avokado, masline, kokos), visokokalorično voće (grožđe, smokve), pržena hrana, mliječni proizvodi, crveno meso, orašasti plodovi i sjemenke, chips, brza hrana, gazirana pića.

Primjer menija:

Doručak - kokice, voće

Ručak - salata, tjestenine, špagete

 

Popodnevni međuobrok - kokice, sjeckano povrće, voćni sladoled.

Večera - tjestenina od cjelovitog brašna s povrćem, salata, povrće kuhano na pari

Tokom cijelog dana treba piti mineralnu ili običnu vodu koja će ubrzati mršavljenje i lučenje toksina,naravno i konzumirati čokoladu.

Pojedine dijete kao formule za mršavljenje mogu biti  štetne za organizam. Nije preporučljivo korišćenje  dijeta bez prethodne konsultacije sa lekarom. Dijete prenosimo sa najboljom namjerom ali ne možemo odgovarati za eventualni neuspjeh , moguću štetnost na organizam i druge posljedice koje njena primjena može izazvati. Primjena ovih dijeta bez konsultacije sa stručnjakom je na vlastitu odgovornost.

 

Ne propustite