Senaid Memić: Du ju vont tu spik ingliš?

Bosna i Hercegovina
Senaid Memić: Du ju vont tu spik ingliš?
Nakon što je kuvajćanima prodavao zemljište po 75 maraka po metru kvadratnom aktuelni načelnik Ilidže Senaid Memić u razgovoru za Face televiziju kazao je kako je prodaja parcele, na Vrelu Bosne, kuvajtskoj kompaniji bila transparentna i da se radilo o građevinskom području koje nije u blizini vodozaštitne zone.

Nakon što je kuvajćanima prodavao zemljište po 75 maraka po metru kvadratnom aktuelni načelnik Ilidže Senaid Memić u razgovoru za Face televiziju kazao je kako je prodaja parcele, na Vrelu Bosne, kuvajtskoj kompaniji bila transparentna i da se radilo o građevinskom području koje nije u blizini vodozaštitne zone. 

Osim pravdanja i objašnajvanja novinarki kako je sve urađeno "po zakonu" Memić se pohvalio i znanjem arapaskog, turskog, ali i enegleskog jezika. 

Tako je Memić demonstrirajući svoje znanje novinarki citirao i suru Kâfirûn. 

"Lekum dînukum ve liye dîn (Svakom njegova vjera)" - kazao je Memić dodajući kako njemu arapski jezik ne smeta kao i to ga zna čitati, pisati i prevesti.

U intervjuu se pohvalio i znanjem engleskog jezika pitajući novinarku "Do you want to speak English?" nakon čega je pokušao voditi konverzaciju na engleskom jeziku.

Kako zvuči kada načelnik Ilidže govori engleski, turski i arapski jezik pogledajet u narednom video snimku od 8 minute. 

Ne propustite