Zmajevi složni: Ulogu favorita moramo opravdati na terenu

Fudbal
Zmajevi složni: Ulogu favorita moramo opravdati na terenu
Uobičajeno druženje s novinarima održano je u Trening kampu NS/FS BiH u Zenici prije prvog današnjeg treninga.

Uobičajeno druženje s novinarima održano je u Trening kampu NS/FS BiH u Zenici prije prvog današnjeg treninga.

Već je šesti dan pripema tako da  je novinare između ostalog zanimalo šta znamo o protivniku, očekivanjima te kako igrači provode slobodno vrijeme. O tome su govorili reprezentativci Toni Šunjić, Marin Aničić i Milan Đurić.

Šunjić: "Sve ide po planu, dobro i baš se ozbiljno pripremamo. Svi znamo šta je bilo u prošlim kvalifikacijama, da smo napravili veliki kiks na početku i to ne smijemo dozvoliti u ovoj utakmici.O protivniku još nismo dobili previše informacija, imaćemo ubrzo sastanke ali ne smijemo nikoga podcijeniti. Sigurno da smo mi favoriti i nadamo se da ćemo ih pobijediti i uspješno otvoriti ove kvalifikacije."

Aničić: "Od prvog dana priprema u Sarajevu, svi igrači daju maksimum, radi se vrlo ozbiljno i studiozno. Kad je riječ o Estoniji siguro da svaka reprezentacija  danas ima kompaktnost i organizaciju tako da i oni nisu naivan protivnik. Ali, sve će ovisiti o nama i kako mi uđemo u utakmicu tako će se kretati rezultat. Sigurno da je svake kvalifikacije najbitnije otvoriti jednom pobjedom. Možda ne radi te prve pobjede, nego radi svih tih daljnih kvalifikacija i utakmica i radi jedne sigurnosti i optimizma u reprezentaciji koji će se dalje prenositi u kvalifikacijama."

marin-anicic

Ko će početi susret potiv Estonije, odIučiće selektor ali svi se naravno nadaju da budu u početnoj postavi, što potvrđuju i Šunjićeve riječi:

"Nikad ne znamo ko će početi i mislim da je to dobro jer jača  konkurenciju. Onda svi radmo još  ozbiljnije jer svi želimo da počnemo utakmicu i svako se nada minutaži, ali vidjećemo u utorak ko će istrčati na teren."

Šunjić dalje nastavlja da je atmosfera super: "U Kampu imamo sve što nam je potrebno, družimo se malo, sve je standardno, kavica, internet, imamo bilijar i play-station, tako prolazi dan u ugodnoj atmosferi."

Milan Đurić je podijelio svoja razmišljanja o prvom protivniku: "Mislim da smo favoriti protiv Estonije ali to moramo pokazati na terenu. Moramo početi na najbolji načan, sa pobjedom i ne smijemo da napravimo grešku kao u prošlim kvalifikacijama."

Na pitanje da li očekuje da bude u početnoj postavi Đurić je odgovorio: "To odlučuje selektor. Meni je čast biti u reprezentaciji, svi smo spremni, svi smo u formi, ali će selektor odlučiti ko će igrati. Ja sam spreman da igram, bilo da sam u prvih jedanaest ili da ću sjediti na klupi i ući poslije. Nije to problem za mene."

milan-djuric

Danas poslije podne predviđen je još jedan trening kao i obavezni sastanci s video-analizama. 

Ne propustite