Požar kod Trebinja: Vatrogasci zatražili pomoć Oružanih snaga BiH

Bosna i Hercegovina
Požar kod Trebinja: Vatrogasci zatražili pomoć Oružanih snaga BiH
Trebinjski vatrogasci zatražili su večeras od Oružanih snaga BiH pomoć iz vazduha u gašenju požara koji je zahvatio cijelo brdo Leotar iznad grada i koji se sve više širi, a prijeti i repetitoru. Komandir vatrogasne jedinice Trebinje Danko Vuković potvrdio je da im je obećano da će ujutro po požarištu dejstovati jedan helikopter.

Trebinjski vatrogasci zatražili su večeras od Oružanih snaga BiH pomoć iz vazduha u gašenju požara koji je zahvatio cijelo brdo Leotar iznad grada i koji se sve više širi, a prijeti i repetitoru.

Komandir vatrogasne jedinice Trebinje Danko Vuković potvrdio je da im je obećano da će ujutro po požarištu dejstvovati jedan helikopter.

Vatrogasci kojima su u pomoć pristigli i pripadnici Centra za gazdovanje kršom i vatrogasci iz Lastve bore se sa višekilometarskom vatrom na Leotaru, a u večernjim časovima uspjeli su da vatru odbiju od sela Trebijovi.

Nadljudskim naporima uspjeli su da odbrane i repetitor, kod koga i dalje dežuraju ekipe, jer se vatra približava objektu iz drugog pravca.

Zbog nepristupačnosti terena požar je vrlo teško gasiti.

(Srna)

Ne propustite