Emdžad Galijašević se vraća na posao gradonačelnika Bihaća

Bosna i Hercegovina
Emdžad Galijašević se vraća na posao gradonačelnika Bihaća
Kantonalni sud je danas ukinuo mjere zabrane gradonačelniku Bihaća Emdžadu Galijaševiću, potvrđeno je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona. U skladu sa Zakonom o krvičnom postupku, mjere zabrane više nisu bile neophodne, jer je istraga završena, izjavio je Adnan Tulić, portparol Tužilaštva USK.

Kantonalni sud je danas ukinuo mjere zabrane gradonačelniku Bihaća Emdžadu Galijaševiću, potvrđeno je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

U skladu sa Zakonom o krvičnom postupku, mjere zabrane više nisu bile neophodne, jer je istraga završena, izjavio je Adnan Tulić, portparol Tužilaštva USK.

"Tužilaštvo je bilo saglasno da se ukinu mjere zabrane, jer ćemo ubrzo podignuti optužnicu protiv Emdžada Galijaševića i Smaila Toromanović", istakao je Tulić.

Prema pojedinim navodima, Galijašević se već u ponedjeljak očekuje na poslu u svom kabinetu.

Podsjećamo, Galijaševiću je početkom jula određena mjera zabrane obavljanja službene dužnosti gradonačelnika, a Toromanoviću savjetnika. Obojici su određene mjere zabrane prilaska zgradi Gradske uprave Bihaća, odnosno njihovom kabinetu i to najmanje 100 metara, kao i zabrana sastanka s nekoliko osoba koje su privrednici iz Bihaća i drugih gradova.

Bihaćki gradonačelnik uhapšen je 15. juna u svom uredu zbog primanja mita.

Ne propustite