Pronađen mladić koji je još prije 12 godina proglašen mrtvim?

Svijet
Pronađen mladić  koji je još prije 12 godina proglašen mrtvim?
Njegovi roditelji, nikada nisu povjerovali u policijski izvještaj po kom je njihov sin poginuo nakon pada u planinsku rijeku.

David Sneddon je proglašen mrtvim nakon nestanka u provinciji Junan u Kini kada je imao 24 godine. Iako tijelo nikada nije pronađeno, kineska policija je tada saopštila da je David najvjerovatnije poginuo za vrijeme planinarenja u blizini rijeke Jinša, 14. avgusta 2004. godine, piše Independent.

 Prije dva dana je reporter japanskog "Yahopo news" javio da je primijetio Sneddona u Sjevernoj Koreji, gdje se, prema nekim informacija, nalazi već nekoliko godina, gdje živi i radi kao nastavnik engleskog jezika, oženjen je i ima dvoje djece. 

Nakon tog saznanja saopšteno je da će pokrenuti potragu za Sneddonom u Sjevernoj Koreji. Choi Sung-yong, koordinator Unije porodica otetih, kako navodi japanski izvor, otkrio je da su "mladića kidnapovali operativci Sjeverne Koreje nakon čega su mu odredili obavezu tutora za engleski jezik Kim Jong-una.

 Njegovi roditelji,  nikada nisu povjerovali u policijski izvještaj po kom je njihov sin poginuo nakon pada u planinsku rijeku. 

Oni su, međutim upoznati sa praksom kidnapovanja stranaca koju sprovodi Sjeverna Koreja, zbog čega vjeruju da je izvještaj japanskog novinara istinit. Proteklih 12 godina, roditelji ni u jednom momentu nisu odustali od potrage za svojim sinom. "Prosto smo znali da je živ pa smo nastavili da ga tražimo", izjavila je Šnedonova majka.

Ne propustite