Podlegao napadač: Svi detalji krvavog obračuna u Kopenhagenu

Aktuelno
Podlegao napadač: Svi detalji krvavog obračuna u Kopenhagenu
Muškarac, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva nakon pucnjave u Kopenhagenu, u kojoj su povrijeđena dva policajca i jedan civil, državljanin je Danske, koji je u tu zemlju došao iz BiH kada je imao četiri godine, saopćila je danas danska policija.

Muškarac, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva nakon pucnjave u Kopenhagenu, podlegao je uslijed povreda zadobijenih prilikom vatrenog obračuna sa policijom, a preminuo je i jedan civil, saopćila je danas danska policija.

Lokalni mediji prenijeli su da je njegovo ime Meša Hodžić, državljanin je Danske, a u tu zemlju došao iz BiH kada je imao četiri godine. Policija u saopćenju o 25-ogodišnjem muškarcu navodi da se sumnja da je povezan sa terorističkim grupama, ali ta informacija nije potvrđena, prenosi AFP. 

 

bosniks

Incident se dogodio u Kristijaniji, dijelu Kopenhagena čiji su se stanovnici sedamdesetih godina 20. vijeka proglasili autonomnim područjem.

Meša Hodžić (25) proglašen je mrtvim nešto prije 2 sata iza ponoći, a njegov odvjetnik, Jacob Kiil, je na TV2 izjavio:

''Oboje je jako tragično, i to što je učinio i to kako se završilo.

Ono što je trenutno poznato o ovom incidentu je:

- Nakon što je pucao na dvojicu policajaca i jednog civila, osumnjičeni je pobjegao, a policija je pokrenula potjeru za njim. Pronašli su ga u Kastrupu i tada je počela pucnjava u kojoj je zadobio teške povrede.

- Vjeruje se da Meša je Meša bio povezan sa islamskom militantskom grupom Millatu Ibrahim, kao i da je imao simpatije za ISIL, no također naglašavaju da trenutno još uvijek nema dokaza da je ovaj incident rezultat islamističkih vjerovanja.

- Hodžić je već poznat policiji, jer je aktivan član organizovane prodaje kanabisa na Pusher Street.

- Policija je uhapsila još dvije osumnjičene osobe koje bi mogle biti povezane sa incidenton, uključujući Mešinog mlađeg brata.

(Novi.ba)

 

Ne propustite