ČELNICI OTKRILI

Rakitić odbio tri velikana, s Messijem i Suarezom dobiva novi ugovor

Objavljeno:01.09.2016 - 15:07
A A A Times Arial

Barcelona je posljednji dan prijelaznog roka završila potpuno mirno jer je pojačanja osigurala u prethodnim danima, ali nije bilo tako mirno na "Camp Nou" protekli mjesec jer su se morali boriti da zadrže Ivana Rakitića.

Ok, boriti je preteška riječ s obzirom na to da ni klub, a ni hrvatski igrač nisu ni razmišljali o pristiglim ponudama. Naime, "Mundo Deportivo" je čitavu naslovnicu svog broja posvetio hrvatskim reprezentativcu. Uz njegovu fotografiju doslovno vrišti naslov - Samo Barca!

Naime, prema tvrdnjama Španaca Rakitić je ovoga ljeta odbio tri velike ponude - Juventusa, Chelseaja i Manchester Uniteda. Ova tri velikana su se javila ponukana činjenicom da je Rakitić čak 25 puta zamijenjen prošle sezone, ali čini se da igraču to ni u jednom trenutku uopće nije zasmetalo.

Igrač i njegova obitelj nisu bili spremni napustiti Barcelonu, a ni Katalonci ga nisu spremni pustiti pa su mu pripremili novi, izdašniji ugovor. O njemu se nije pregovaralo za vrijeme trajanja prijelaznog roka, jer se klub bavio nekim drugim stvarima, ali uskoro bi veznjak trebao potpisati nove papire. Potvrdili su to i danas iz Barcelone.

"Naš sljedeći korak su novi ugovori za Rakitića, Suareza i Messija", rekli su na konferenciji za medije na "Nou Campu" Albert Soler i Robert Fernandez, sportski i tehnički direktori katalonskog kluba.

Također, Soler i Fernandez su otkrili da je Barca prošlog ljeta dogovorila s Juventusom pravo prvootkupa Paula Pogbe.

"Prošle smo se godine dogovorili s Juventusom. Ako oni požele prodati Pogbu, mi ćemo imati prednost. To je bio dogovor, ali Juve nije želio prodati igrača, a mi ga nismo imali potrebu dovesti. Barca je uvijek imala sjajan odnos s Juventusom. Da smo željeli transfer, nitko nas ne bi mogao preduhitriti. Mi smo za 120 miliona doveli šest igrača, a ako jedan klub može platiti 120 miliona za samo jednog igrača, bit će jako teško dovesti kvalitetna pojačanja."