Tunis: U saobraćajnoj nesreći poginulo 16 osoba

Svijet
Tunis: U saobraćajnoj nesreći poginulo 16 osoba
Najmanje 16 osoba je izgubilo život i 85 je povrijeđeno jutros u teškom sudaru u kojem su učestvovali kamion, autobus javnog prevoza i više od deset vozila u blizini Kaserina. Novi bilans saopćio je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Jaser Mesbah na državnoj televiziji Wataniya, koja je prekinula programe da bi objavila specijalnu vijest.

Najmanje 16 osoba je izgubilo život i 85 je povrijeđeno jutros u teškom sudaru u kojem su učestvovali kamion, autobus javnog prevoza i više od deset vozila u blizini Kaserina.

Novi bilans saopćio je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Jaser Mesbah na državnoj televiziji Wataniya, koja je prekinula programe da bi objavila specijalnu vijest.

Brojne povrijeđene osobe su transportirane hitno u regionalnu bolnicu u Kaserinu.

Nesreća se dogodila u zoru u mjestu Hamuda. Među poginulim osobama je i vozač kamiona, čije kočnice su otkazale, prema prvim rezultatima istrage.

Poluprikolica se sudarila s gradskim autobusom, a zatim nastavila udarivši u električni stub, udarivši u prolazu brojna vozila, od kojih se petnaestak zapalilo, navelo je ministarstvo unutarnjih poslova.

(Fena)

Ne propustite