Rock koncert ''Svi smo mi Bosna'' kao uvod u Memorijalni turnir ''Mirza Delibašić''

Košarka
Rock koncert ''Svi smo mi Bosna'' kao uvod u Memorijalni turnir ''Mirza Delibašić''
Koncert “Svi smo mi Bosna“ na kojem će nastupiti sarajevski rock'n'roll bendovi Konvoj, Erogene zone, Skroz, Sikter i Futavci te Davor Sučić Sula, poznatiji kao Sejo Sexon iz Zabranjenog pušenja, održat će se u KSC Skenderija u četvrtak, 15. septembra sa početkom u 20 sati.

Koncert “Svi smo mi Bosna“ na kojem će nastupiti sarajevski rock'n'roll bendovi Konvoj, Erogene zone, Skroz, Sikter i Futavci te Davor Sučić Sula, poznatiji kao Sejo Sexon iz Zabranjenog pušenja, održat će se u KSC Skenderija u četvrtak, 15. septembra sa početkom u 20 sati. Koncert čiji će se kompletan prihod preusmjeriti za KK Bosna-Royal, bit će uvod u 12. Memorijalni turnir “Mirza Delibašić“ na kojem će učešće uz domaćina i organizatora KK Bosna-Royal uzeti i KK Cedevita Zagreb, KK Budućnost Voli iz Podgorice i KK MZT Skopje Aerodrom. Uz organizaciju koncerta i turnira, KK Bosna-Royal je zajedno sa prijateljima, partnerima i sponzorima, krenula sa projektom “Budi Bosna“ koji ima za cilj da kroz simbiozu članske i loyalty kartice spoji  Klub, navijače i sponzore.

 

Naglašavajući da sarajevska rock'n'roll scena želi doprinijeti povratku košarke u naš grad, pjevač grupe Konvoj, Nedžad Merdžanović, pozvao je građane Sarajeva da dođu na koncert i da i oni budu Bosna. “Veoma smo sretni što smo dio ove priče i što ćemo dati svoj skromni doprinos naporima Kluba da se vrati na mjesto koje mu pripada, a to je vrh bh. i regionalne košarke“, rekao je Merdžanović dok je njegov kolega iz benda Sikter, Nedim Zlatar, naveo veliko zadovoljstvo što će se nakon dugo vremena bendovi okupiti na jednom mjestu. “U zadnje vrijeme nismo često svirali i zato nam je drago što ćemo se ponovo okupiti. Naš gitarista će doći iz Španije samo za ovu priliku i zaista se radujemo druženju“, rekao je Zlatar.

 

Najavljujući 12. Memorijalni turnir “Mirza Delibašić“, sportski direktor KK Bosna-Royal, Damir Krupalija, posebno se zahvalio sponzorima bez čije podrške održavanje turnira, ali i poslovanje kluba ne bi bilo moguće. “Potrudili smo se da dovedemo zaista velike klubove u naš grad. Svi znate da su to klubovi koji su u vrhu regionalne lige i vjerujem da će svi nasi sugrađani moći gledati dobru košarku“, naveo je Krupalija te dodao da bi roster KK Bosna-Royal trebao biti kompletiran u narednim danima dolaskom dva ili tri nova igrača. Miljenik sarajevske publike, povratnik u Bosnin dres, Saša Vasiljević, pozvao je navijače i javnost da pruže podršku. “Želimo igrati dobru košarku koja će privući publiku na tribine. Ekipa je sastavljena od odličnih momaka i mislim da je odlična atmosferu koju imamo u ekipi osnova za daljnji rad i dobre rezultate“, rekao je Vasiljević.

 

U saradnji sa platformom Naša kartica odlučili smo pokrenuti projekat koji će spojiti klub, navijače i sponzore. Kupovinom članske kartice KK Bosna-Royal svi postaju dio loyalty programa “Budi Bosna“ kojim ostvaruju mnoge pogodnosti kod naših partnera i sponzora. Nadamo se i vjerujemo da će navijači prepoznati ovaj projekat i biti uz nas“, rekao je sekretar i PR manager Kluba, Goran Perc.

 

U ime Atlantic grupe koja je zlatni sponzor KK Bosna-Royal, direktor proizvodnje Argeta d.o.o., Samir Brodović, rekao je da je kompanija dio Kluba ne samo kao sponzor, nego i kao ljubitelj košarke. “Kompanija Atlantic svesrdno podržava košarku i u cijelom regionu, a sinergija između Atlantic grupe i KK Cedevite iz Zagreba motivisala nas je da podržimo i KK Bosna-Royal“, istakao je Brodović dok je glasnogovornik agencije Biss Tours kao još jednog partnera Kluba, Džemal Rošić rekao da je podrška sportu i ovakvim projektima dio agencijske strategije. “Kao pravi bh. brend nastojimo podržati naše sportske kolektive i sretni smo što ćemo biti dio Bosninog puta na stare staze“, rekao je Rošić.

 

Ulaznice za koncert u prodaji će se naći od sutra, srijeda, 31.avgust, 2016. na prodajnim mjestima plato Skenderija, Sarajevo City Centar i Bosanski kulturni centar, a osim za koncert, svi ljubitelji košarke će moći kupiti i ulaznice za Memorijalni turnir “Mirza Delibašić“ kao i godišnju ulaznicu za sve domaće utakmice KK Bosna u predstojećoj sezoni.

Ne propustite