Pogubljenje dvojice ministara: Kim Jong-un priprema još jednu čistku svojih poslanika?

Svijet
Pogubljenje dvojice ministara: Kim Jong-un priprema još jednu čistku svojih poslanika?
Kim Jong-un naredio pogubljenje dvojice visokih zvaničnika anti-avionskim topom koji su bili ubijeđeni da diktator priprema još jednu čistku protiv svog naroda.

Kim Jong-un naredio pogubljenje dvojice visokih zvaničnika anti-avionskim topom, stanovnici ubijeđeni da diktator priprema još jednu čistku svog naroda.

Ri Yong Jin, visoki zvaničnik u ministarstvu obrazovanja, osuđen je na smrt nakon što je zaspao na sastanku kada mu se obratio Kim. Nakon što je slučajno zadrijemao, Ri je odveden u pritvor gdje su ga ispitivali i gdje su pronašli dokaze o njegovoj nelojalnosti i nepoštivanju prema Kim-u.

37ade13700000578-0-image-a-37-1472544234556

Prema južnokorejskom listu Joongang Ilbo, Hwang Min, bivši ministar poljoprivrede je također osuđen na smrt. Hwangov zločin, prema južnokorejskim medijima, bio je niz ideja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Ove ideje su viđene kao pokušaj da se potkopa Kim.

37ade10b00000578-0-image-a-38-1472544347769

Obojica su ubijeni anti-avionskim topovima u vojnoj akademiji u Pjongjangu. Sjevernokorejski režim je postao posebno paranoičan u posljednjih nekoliko sedmica nakon što je visoki zvaničnik iz Londonske ambasade prebjegao u Južnu Koreju, zajedno sa suprugom i djecom. Sjeverna Koreja rijetko najavljuje čistke ili pogubljenja, iako su državni mediji potvrdili pogubljenje Kimovog ujaka i čovjeka koji se smatrao drugim najmoćnijim čovjekom u državi, Jang Song Thaek, u 2012. godini za frakcije i zločine štetne za ekonomiju.

Za bivšeg ministra odbrane, Hyun Yong Chol, se također vjeruje da je pogubljen prošle godine zbog izdaje, sudeći prema špijunskoj agenciji Juga.

Ne propustite