Pjanić : Sa Juventusom i reprezentacijom želim imati samo uspjehe

Bosna i Hercegovina
Pjanić : Sa Juventusom i reprezentacijom želim imati samo uspjehe
Miralem Pjanić novi veznjak Juventusa je danas u SC Una organizirao jedno prigodno druženje.

Miralem Pjanić novi veznjak Juventusa je danas u SC Una organizirao  prigodno druženje. Naš reprezentativac je trenutno na pripremama sa reprezentacijom za predstojeću utakmicu sa Estonijom, te je tu priliku iskoristio da se druži sa novinarima i mališanima iz ŠF Valter.

Pjanić je očigledno zadovoljan svojim odlaskom u Juventus, te je kako i sam kaže impresioniran načinom na koji funkcioniše Stara Dama, a također za svog novog šefa Allegrija ima samo riječi hvale.

"Želimo zadržati sve trofeje koje su momci prošle godine osvojili, to je glavni zadatak, a u Ligi Prvaka, želimo proći grupu. Nakon toga, zna se, od osmine finala se igraju po dvije utakmice. Tu se svašta može dogoditi, Sigurno imamo dobru ekipu, ali dosta toga će zavisiti i od forme u tom trenutku. Ja sam impresioniran načinom na koji funcioniše Juventus, svaki čovjek u klubu zna šta radi, a o šefu da ne pričam mnogo, zadovoljstvo je raditi pod njegovom palicom."

On se nadovezao i na njegovo stanje u ovom klubu, te je istakao da će dati svoj maksimum da bude konstantan u prvoj ekipi.

"U Juventusu se radi kako nikada u životu nisam radio. Radi se mnogo i snažno, Juventus je ozbiljan klub koji od ograča zahtijeva ozbiljan rad. Na meni je da se izborim za mjesto u prvih jedanaest, jer znam da me predsjednik želio dovesti, trener me želio, igrači su me željeli, i u takvoj atmosferi morate dati sve od sebe"

Naravno neizbježno je pitanje Rome, i načina odlaska sa Olimpica, a Pjanić je o tome prokomentarisao ovako:

"Roma me vjerovatno morala prodati iz finansijskih razloga, ali moja želja je uvijek bila Juventus. S moje strane postojala je i želja da pokušam nešto novo, da odem u neki novi klub"

Pjanić se na kraju nadovezao i na reprezentativne nastupe, gdje ističe da moramo otići i u Rusiju i pokazati da možemo parirati velikima, te je objasnio ko je po njemu favorit za prvo mjesto u grupi.

''Nakon dobre sezone u Romi želim i sa reprezentacijom ostvariti dobre rezultate, mislim da možemo otići u Rusiju i parirati velikanima. Belgija je favorit i sa njima ćemo se morati boriti za to prvo mjesto. Važno je da dobro startamo, jer prošlogoišnji neuspjeh nam treba biti pouka.'' zaključio je Miralem.

Ne propustite