Sarajevo: Četvrti međunonarodni kongres tradicionalne i zapadne medicine

Bosna i Hercegovina
Sarajevo: Četvrti međunonarodni kongres tradicionalne i zapadne medicine
U Gradskoj vijećnici U Sarajevu će se 17. i 18. septembra održati Četvrti međunonarodni kongres tradicionalne i zapadne medicine, a u organizaciji Branislave Rakonjac, osnivača i direktorice Udruženja informoterapeuta i fitoterapeuta u Bosni i Hercegovini, a uz pokroviteljstvo Gradskog vijeća Grada Sarajeva i gradonačelnika prof. dr. Ive Komšića.

U Gradskoj vijećnici U Sarajevu će se 17. i 18.  septembra održati Četvrti međunonarodni kongres tradicionalne i zapadne medicine, a u organizaciji Branislave Rakonjac, osnivača i direktorice Udruženja informoterapeuta i fitoterapeuta u Bosni i Hercegovini, a uz pokroviteljstvo Gradskog vijeća Grada Sarajeva i gradonačelnika prof. dr. Ive Komšića. 

U dvodnevnom programu Kongresa predavači će biti Branislava Rakonjac (Predstavljanje Centra tradicionalne alternativne medicine i rezultati, Leit u službi konvencionalne medicine i ostvareni rezultati, Fitoterapija: koža kao najveći organ, povratne informacije u našim organima, toksičnost, peroksidacija, uzroci i posljedice), dr Ranko Čović (Suplementi, Iskustva u informoterapiji), Erna Okanović (Zdravlje iz Božije bašte), mr. sc. Muhamed Bikić (Sportsko pravo),  prim. dr Melika Babić-Zečević  (Glavobolje i uzroci), dr Jadranka Šarić (Nesigurnost i zdravlje ljudi) i Larysa Peleshko (Filozofija kineske medicine i informoterapije, Iskustva korišćenja elektropunkturne dijagnostike, mikrogeneratora po dr Skrypniuku i čipova Intera-cristal u praksi ljekara).

Također, predavat će i Damir Pejin (Homeopatija i njen doprinos u pre i postoperativnom tretmanu hirurških pacijenata), Aida Mujić-Čaušević (Kako ubrzati metabolizam i mršaviti zdravo), Emina Karamehić (Utjecaj boravka u labirintu Ravne i uređaja Theraphi na zdravstveno stanje ispitanika), Nebojša Graca (Sinergetsko delovanje svesti na biodinamičke, biohemijske i biofizičke aspekte zdravlja u potpunosti), Žaklina Markovski Hristovska (Slučaj pacijenta dijagnosticiran kancer jajnika i matka), Mirzeta Kamberović (Efekat čišćenja jetre od žučnih kamenaca po recepturi Hulde Clark i uticaj na zdravstveno stanje organizma), prim. dr Ljupka Stojanović (Informoterapija u prevenciji i terapiji), kao i dr Orest Proniv (Švicarska tehnologija ERI – efikasna metoda oporavka dece s akutnim bakterijskim i virusnim infekcijama).

Ne propustite