Tuzla Book fest počeo danas i trajat će do 4. septembra

Aktuelno
Tuzla Book fest počeo danas i trajat će do 4. septembra
Drugi Tuzla book fest, tokom kojeg će biti promovirani uglavnom mladi književnici, počinje danas i trajat će do 4.septembra na tuzlanskom Trgu slobode, a održava se u okviru Međunarodnih književnih susreta Cum grano salis.

Drugi  Tuzla book fest, tokom kojeg će biti promovirani uglavnom mladi književnici, počinje danas i trajat će do 4.septembra na tuzlanskom Trgu slobode, a održava se u okviru Međunarodnih književnih susreta Cum grano salis.

-Osim programa ovog festa, gdje će mladi autori imati priliku da se promoviraju, održavaju se i 16. književni susreti Cum grano salis i 15. dodjela nagrade "Meša Selimović" za najbolji roman objavljen prethodne godine, istakla je na današnjoj konferenciji za medije Asja Redžić, šefica Odjela za sport kulturu i pitanja mladih Gradske uprave Grada Tuzla.

Zamisao je da Tuzla book fest ne bude klasični sajam knjige već da preraste u festival, tvrdi Dragan Marković, direktor IKD "University press" d.o.o. Sarajevo, dodavši da je ovo prilika da se na lagodan način knjige približe čitateljstvu.

Segment Book festa koji se zove Knjižna pozornica je osmišljen na način da mladi stvaraoci ovog kraja izvan institucija pokažu ono što rade, navodi Marković.

U okviru Tuzla book festa predviđena je i dječija radionica Knjigolina, čije radionice uređuje i vodi književnica Jagoda Iličić.

U okviru ovog  projekta  ljubiteljima pisane riječi na centralnom gradskom trgu u Tuzli bit će predstavljen časopis Naslijeđe, te knjige autora Amre Deliomerović, Petra Janjatovića, Ernada Osmića, Irene Savić, Maide Hamzić, Aleksandre Đurić-Bosnić, Ernada Musića i Rade Šimića.

Također će biti obilježeno i dvadeset godina izdavačke kuće Buybook, a narednih dana Tuzlacima će biti predstavljeni naslovi nekoliko izdavačkih kuća.

Organizator Tuzla book festa je izdavačka kuća University press iz Sarajeva.

Ne propustite