E BAŠ 17 TERORISTA?!

Aktuelno
E BAŠ 17 TERORISTA?!
Predsjednik Republike Italije Sergio Mattarelo i župan Istarske Županije Valter Flego čestitali su danas pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a Italije i Specijalne jedinice MUP-a Istarske županije, na uspješno prikazanoj antiterorističkoj zajedničkoj vježbi "Kopar 2016". U zamišljenoj situaciji zauzimanja graničnog prelaza u Tršćanskom zaljevu, između Italije i Hrvatske, 17 terorista je zauzelo međunarodni granični prelaz, a specijalni timovi iz zraka, sa kopna i mora uspješno eliminirali terorističku prijetnju.

Predsjednik Republike Italije Sergio Mattarelo i župan Istarske Županije Valter Flego čestitali su danas pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a Italije i Specijalne jedinice MUP-a Istarske županije,  na uspješno prikazanoj antiterorističkoj zajedničkoj vježbi "Kopar 2016". U zamišljenoj situaciji zauzimanja graničnog prelaza u Tršćanskom zaljevu, između Italije i Hrvatske, 17 terorista je zauzelo međunarodni granični prelaz, a specijalni timovi iz zraka, sa kopna i mora uspješno eliminirali terorističku prijetnju. 

Predsjednik Italije,  Mattarelo izjavio je da je današnja antiteroristička vježba pokazala kako policije Italije i Istarske županije uspješno surađuju i da ne postoji zadatak koji ne mogu zajedno riješiti: "Oni su pokazali kako uspješno surađuju, kako se potpuno razumiju i dopunjuju i kako nema zadatka koji ne možemo zajedno riješiti. Danas ste bili kao jedan. Kako dišete i kako razmišljate, tako i radite, i ako bi se davala vojnička ocijena ovoj vježbi rekao bih vrlo dobar. Granični prijelaz Kopar i Tršćanski zaliv ne može biti granica borbi protiv terorizma, jer terorizam ne poznaje granice". 

Župan Istarske županije Valter Flego poručio je danas, nakon uspješno izvedene zajedničke antiterorističke vježbe, da su policije dvije države, osposobljene da uzvrate udarac terorizmu. 
 
„Čestitam pripadnicima policija Italije i Istarske županije, svima koji su sudjelovali u organizaciji vježbe, posebno ministrima unutarnjih poslova i njihovim suradnicima. Vježba je pokazala zajedništvo i usmjerenost ka cilju i sposobnost da se izbori protiv zla koje pokriva gotovo cijeli svijet. Sigurno da je narod koji ovo gleda mogao vidjeti da su policije Italije i Istarske županije strukturno osposobljene da uzvrate na bilo kakav udarac našem poretku 

Čestitam svim sudionicima u vježbama, ovo je bilo zaista dobro, odlično, i nadamo se da ćemo u budućnosti imati još prilika da usavršavamo naše sposobnosti", rekao je Flego. 
Zanimljivo je da vježbi nisu prisustvovali predstavnici MUP-a HR, HV-a, sigurnosnih službi, niti predstavnici Vlade RH, a hrvatski državni zvaničnici nisu se oglašavali povodom zajedničke vježbe županije i susjedne države.   
 
IMA JEDAN PRELAZ 

Naravno, da je ovo ordinarna izmišljotina. Da se ovo što se nije desilo stvarno pokušalo desiti, Antiteroristička postrojba MUP-a Hrvatske „Lučko“ i specijalci Hrvatske vojske iz zraka, sa kopna i mora opsjeli bi Istru a župan, županovi specijalci, uprava i skupštinski zastupnici bili bi „eliminirani“ mnogo brutalnije od zamišljenih terorista. Dobri domaćin, gospodin Flego (neka mi oprosti što sam ga zloupotrijebio, makar u hipotetici, jer je čovjek sušta suprotnost date mu uloge negativca), sasvim sigurno bi bio provoptuženi za kazneno djelo nasilno  ugrožavanja međunarodnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta međunarodno priznate Republike Hrvatske..Na bilateralnom planu zvanični Zagreb bi uputio oštru diplomatsku notu zbog pokušaja ugrožavanja teritorijalne cjelokupnosti hrvatskog teritorija i pretenzija na zauzimanje teritorija koje je od strane Italije bilo okopirano  u Drugom svjetskom ratu, što bi vjerovatno završilo uskraćivanjem gostoprimstva italijanskim diplomatama u Zagrebu.     

No, ima jedan mali međunarodni prelaz preko rijeke gdje se ovo stvarno desilo 28. augusta 2016. godine. Gdje je specijalna jedinica policije jedne suverene države, održala vježbu sa policijom teritorijalno-upravne jedinice susjedne države između kojih postoji međunarodni granični prelaz.

I oni su, baš kao i u gore izmišljenoj priči, vježbali zbog globalne prijetnje terorizma, sa akcentom na motiv „kako dišete i kako razmišljate, tako i radite“.

Umjesto italijanskog predsjednika, stvarnu ulogu je imao Tomislav Nikolić, čovjek o kome nadimak  govori više od hiljadu slika (Grobar), čovjek čija je prošlost provjereno bliža terminima, „ugrožavanja teritorijalnog integriteta susjeda“, „agresija“, „rat“, „terorizam“, „zločin“, nego sveprisutnom pozitivnom  terminu „globalni antiterorizam“. „Župan“ Milorad Dodik, odličan u ulozi ležernog, raspjevanog  provincijskog kabadahije, koji ne može sakriti strah od prisustva „nekih drugih policija i službi“, čovjek je koji bez limita proglašava vlastitu državu na teritoriji međunarodno priznate države, te svim sredstvima piša, sere i tovatnom mašću razmazuje Bosnu i Hercegovinu.

A Bosna i Hercegovina vam je u ovom slučaju, upravo ono, što je stereoskopskim vidom, tačno i precizno nazvao predsjednik SDP Hrvatske Zoran Milanović: „A to nije ni država, tamo se nema s kim razgovarati“. Ima li išta istinitije?

I DOK VANI OLUJA PRIČA O KRLEŽI

Recimo da sutra Zoran Milanović postane premijer susjedne države. Kakve garancije u vezi bilo čega kada su u pitanju bilateralni odnosi Hrvatske i BiH, Milanoviću može dati bezlični Denis Zvizdić premijer Ničega? Premijer Zvizdić, osim što očito voli čitati Miroslava Krležu pa na istog voli podsjećati vođu hrvatske opozicije dokazujući svoj kvazipatriotizam), ne smije pozvati svog ministra odbrane i ministra sigurnosti da pohapsi ljude koji konstantno vrše krivična djela kojima ugrožavaju suverenitet i teritorijalni integritet države čiji je Zvizdić premijer i vrše sveopću pljačku entiteta Republike Srpske, a što se prikriva nesmiljenim zaduživanjima. 

Dakle, ako bh premijer ne može garantirati funkcioniranje izvršne vlasti na cijelom teritoriju međunarodno priznate države, kako on može biti relevantan sugovornik za bilo šta? Kad to kaže vođa opozicije susjedne države sa zapadne strane, odavde ga napadnu iz svih verbalnih sredstava. Kad predsjednik susjedne države sa istočne strane, pokaže koja država ima de facto izvršnu vlast na 49% teritorije BiH, svi šute ko zaliveni.  

Od nakon Izetbegovića, preko nakog Čovića, od nakon Nikšića do nakojieg Komšića. A što šute?! Pa znaju da se ne mogu miješati u unutrašnje stvari susjedne im Republike Srpske, de facto suverene države. Jer kad bi se htjeli umiješati morali bi imati državnu vladu, državnu policiju, državnu vojsku, jedinstvenu vanjsku i unutrašnju politiku. A onda bi morali imati iza sebe narode koji nisu naviknut na kriminal i korupciju kao sastavni dio normalnog života, život od sadake, nezaposlenost, sa državotvornom svješću, vizijom i motivacijom za privredni i općedruštveni razvoj. A što će gorespomenutim sve to raditi, miješati se u vlastiti posao, kad i ovako odlično žive, bez potrebe da pokazuju svoju (ne)sposobnost i (ne)učenost na poboljšanje života sebe i drugih vizijom, radom, naprezanjem i pokazivanjem drugima rezultata svog zalaganja.   

Zato nam treba partizansko-ustaški potomak Milanović da nas smjesti tamo gdje jesmo; ništa za proizvodnju ničega.      

VALJA NJIMA PREKO RIJEKE     

Al' vratimo se na „antiterorističku vježbu“. Cilj vježbe je bio oslobađanje međunarodnog graničnog prelaza od 17 terorista. Da li bi ministar Dragan Mektić, te dvojica entitetskih policijskih šefova, oba Dragana Lukača, mogli nabrojiti koliko su puta u posljednjih 20 godina, terorističke organizacije, grupe ili pojedinci zauzeli međunarodnih graničnih prelaza u Europi?   

Nijedan!!!  Zanimljivo? 

A da li bi Milorad Dodik i Tomislav Nikolić mogli nabrojiti koliko je puta u zadnje tri godine jedna susjedna država zauzimanjem međunarodnog graničnog prelaza ušla na teritoriju druge države te vojno okupirala njen teritorije?

Da, sigurno!!!

Recimo slučaj od 02. marta 2014. kada je Rusija zauzimanjem međunarodnog graničnog prelaza prešla ukrajinsku državnu granicu i zauzela Autonomnu oblast Krim. Ili friško rečeno ovog mjeseca, napad turskih specijalaca i razoružavanje sirijskih graničara na graničnom prelazu Džarablus, kako bi 20 turskih tenkova i konvoj oklopno-motorizovanih jedinica, nesmetano ušlo na teritoriju sjeverne Sirije. U oba slučaja je protestirao i zvanični Kijev, i zvanični Damask. 
        
Da li se u tri smjene na međunarodnom graničnom prelazu Šepak između BiH i Srbije, nalazi 17 pripadnika Granične policije BiH? Jel', ha?

Da, sigurno!!! Zanimljivo?

Koliko su ono specijalci MUP-a Srbije i MUP-a RS „eliminirali“ terorista jučer u nedeljno popodne, jel' 17 ili...?

Nijednog!!! Zanimljivo?

Valja nama ili njima preko neke rijeke.    

Ne propustite