U povratku s gostovanja: Navijači FK Sarajeva napali igrače svog kluba

Fudbal
U povratku s gostovanja: Navijači FK Sarajeva napali igrače svog kluba
Grupa navijača FK Sarajeva napala je sinoć igrače Bordo kluba i stručni štab u mjestu Stupari kod Lukavca, općina Tuzla, polupavši stakla na autobusu koji ih je prevozio iz Bijeljine gdje su jučer igrali utakmicu s FK Radnikom.

Grupa navijača FK Sarajeva napala je sinoć igrače svog kluba, kao i stručni štab, u mjestu Stupari kod Lukavca, općina Tuzla. Na autobusu koji ih je prevozio iz Bijeljine, gdje su jučer igrali utakmicu s FK Radnikom, su polupana stakla.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) kazali su da je do incidenta došlo u 22:10 sati te da su navijači polupali stakla na Centrotransovom autobusu.

Nezvanično, grupa navijača Sarajeva je napravila barikadu na cesti i pokušala zaustaviti autobus sa stručnim stabom i igračima, ali je vozač autobusa uspio spriječiti veći incident.

Iz MUP-a TK navode kako su osobe koje su polupale stakla na autobusu od ranije poznati policiji te se radi na njihovom pronalasku.

Podsjećamo, u utakmici 7. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo je jučer remizirao s Radnikom iz Bijeljine.

Ne propustite