Nastavak akcije "Bosna": U Visokom uhapšena još jedna osoba

Aktuelno
Nastavak akcije "Bosna": U Visokom uhapšena još jedna osoba
Po nalogu Tužilaštva KS pripadnici Federalne uprave policije (FUP), a u sklopu akcije kodnog naziva "Bosna", sinoć su iza ponoći u Visokom uhapsili još jednu osobu. Prema pisanju pojedinih medija, uhapšeni je Senad Trako, zastupnik BPS-a u skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a Senad je i otac Nedžada Trake koji je također uhapšen jučer.

Po nalogu Tužilaštva KS pripadnici Federalne uprave policije (FUP), a u sklopu akcije kodnog naziva "Bosna", sinoć su iza ponoći u Visokom uhapsili još jednu osobu.

Prema pisanju pojedinih medija, uhapšeni je Senad Trako, zastupnik BPS-a u skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a Senad je i otac Nedžada Trake koji je također uhapšen jučer.

U akciji provedenoj u Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu, jučer su u poslijepodnevnim satima uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, primanje dara ili drugih oblika koristi i primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem. 

Među uhapšenima su direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH Esed Džananović, glavni tehničar ORL odjela na KCUS-u Safet Bibić koji je na sjednici Vlade KS održanoj 29. marta ove godine imenovan za člana Upravnog odbora JU Psihijatrijska bolnica KS, Nedžad Trako i Ramiz Karavdić.

Ne propustite