Ovo niste znali o grahu i upravo zbog toga ćete ga češće jesti
Grah je poznat i kao hrana bogata proteinima.
Kvalitetne izvore proteina nije teško naći, a većina od njih su životinjskog porijekla.
Ali postoje biljke veoma bogate proteinima i koristi se za sveukupno zdravlje.
Biljni proteini nisu samo dostojna zamjena za životinjsko meso, već su u nekim slučajevima superiorni.
Grah je poznat i kao hrana bogata proteinima. Često se koristi u kuhinji našeg regiona i njegova priprema nije strana. Postoji nekoliko vrsta graha, ali svaka vrsta sadrži jednak postotak proteina. Dakle, šareni grah sadrži čak 28,1% proteina, crveni grah nešto manje (27,6%), dok je udio crnog grah 26,1%. Grašak sadrži mali postotak masti, a šareni grah nikako.
S toga, šta čekate, odmah ga pripremite i uživajte u njegovim hranjivim svojstvima.