Na današnji dan Alex Ferguson 'izumio' Olea Gunnara Solskjaera

Fudbal
Na današnji dan Alex Ferguson 'izumio' Olea Gunnara Solskjaera
Danas je veoma važan dan za sve navijače Manchester Uniteda.

Danas je veoma važan dan za sve navijače Manchester Uniteda.

Naime, prije tačno 20 godina, gotovo niotkud se pojavio golobradi dječak koji će kasnije postati jedan od najboljih i najvažnijih u kompletnoj historiji ovog bogatog kluba.

25. augusta 1996. godine, na Old Traffordu je za Manchester United debitovao Ole Gunnar Solskjaer, norveški fudbaler je za vrijeme svoje karijere dobio nadimak 'Ubica dječijeg lica“, ponajviše zbog muka na koje je stavljao sve golmane klubova protiv kojih je igrao.

Solskjaer se pojavio niotkud, te je jedan od najboljih 'izuma' Sir Alexa Fergusona. Postao je poznat 1999. godine u kultnom finalu Lige šampiona kada je svom Manchesteru protiv Bayerna donio titulu prvaka Evrope na spektakularan način. Status legende je zaradio tako što je ušao u igru u 81. minuti, pri rezultatu 1:0 za Bayern, da bi u 93. minuti susreta Manchesteru donio titulu šampiona Evrope i postavio konačan rezultat 1:2.

Za vrijeme boravka na Old Traffordu, Solskjaer je osvojio šest puta Premier ligu, dva puta FA kup, jednu Ligu šampiona i još veliki broj ostalih trofeja.

Ne propustite