NOVI.BA SAZNAJE DETALJE VAKUFA TEŠKOG 120 MILIONA KM

Pregovori u toku: Bosna Sema poklanja škole i univerzitet, odluka na predstavnicima Islamske zajednice!

Objavljeno:24.08.2016 - 12:53
A A A Times Arial

U svjetlu dešavanja koji su u proteklom periodu zadesili Tursku, po principu spojenih posuda, situacija se prelila u Bosnu i Hercegovinu. Zbog toga su, kazuju nam naši izvori iz Bosna Sema obrazovnih institucija, bili primorani da cjelokupnu imovinu, procijenjenu na preko 120 miliona KM, poklone Islamskoj zajednici u BiH. Prvenstveno zbog toga jer je, kažu, pritisak bio nesnošljiv, a samim tim i nemoguć za poslovanje. 

"Došli smo do tačke pregovora kada se stvari razvijaju iz sata u sat. Danas će se sazvati pres konferencija Islamske zajednice: na njima je odluka! Mi smo našu ponudu zvanično uputili, dakle poklanjamo svih 120 miliona KM vrijednosti kao izraz dobre volje", kazao nam je izvor iz Bosna Sema obrazovnih institcija, koji je želio ostati anoniman.

"Sve što smo stvorili bilo je namijenjeno da ostane ovdje. Tako je i bilo. Od toga se mogao napraviti hotel, ili nešto održivo. Čak postoje i neki privatnici koji bi sve podržali, ali nas bije loš glas s kojim ne želimo dalje da se nosimo, zato smatramo da je ovo najispravnija odluka", poručio je on.  

Bosna Sema obrazovne institucije u Bosni i Hercegovini djeluju od 1998. godine, a u njima je trenutno zaposleno oko 500 osoba. Najavljeno je da bi škole i univerzitet svoj rad nastavili, ako vakuf uspije, prema važećim nastavnim planovima i programima po kojima su radile i ranijih godina.

(Novi.ba)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!