RASTE BROJ ŽRTAVA ZEMLJOTRESA U ITALIJI! Za sada najmanje 38 poginulih i 150 nestalih!

Svijet
RASTE BROJ ŽRTAVA ZEMLJOTRESA U ITALIJI! Za sada najmanje 38 poginulih i 150 nestalih!
Broj poginulih u zemljotresu koji je rano jutros pogodio centralni dio Italije popeo se na 38, saopštila je portparolka Službe za civilnu zaštitu.

Broj poginulih u zemljotresu koji je rano jutros pogodio centralni dio Italije popeo se na 38, saopštila je portparolka Službe za civilnu zaštitu, javlja Reuters. BBC javlja da je broj nestalih oko 150! U toku je akcija spašavanja unesrećenih stanovnika Amatričea i drugih zemljotresom pogođenih mjesta!

Najviše ljudi, njih deset, poginulo je u Peskari, prenijela je ANSA, a potom slijede Amatriče i Akumoli.
Zemljotres se dogodio u 03:36 sati i osjetio u širokom pojasu centralne Italije, uključujući glavni grad Rim, gdje su stanovnici osjetili dugo njihanje, praćeno naknadnim udarima. 

Prve slike oštećenja pokazuju komade zidova i krovova na ulicama i nekoliko srušenih zgrada u gradovima i selima širom pokrajine Umbrije.

Najteže su pogođena mjesta Amatriče i Akumoli kod grada Rijetija, čiji stanovnici su trčali ulicama, dok su se naknadni udari nastavljali u ranim jutarnjim časovima. Kada je svanulo, stanovnici i civilna zaštita počeli su da kopaju po ruševinama ašovima i bagerima.


Akciju spašavanja nastradalih u zemljotresu možete uživo pratiti ovdje:

 

(Novi.ba/Informer)

Ne propustite